Mitä saa kun yhdistää kokoa, atleettisuutta, taitoa sekä eleganssia? Vastaus on yksinkertainen. Saamme yhden maailman halutuimmista jalkapalloilijoista. Vastaus kulkee myös tuttavallisemmin nimellä Kai Havertz.

Sata miljoonaa euroa on summa, jollaista me normaalit tallaajat emme edes osaa kuvitella. Se on kuitenkin hyvin lähellä sitä summaa, minkä joutuu 21-vuotiaasta saksalaislupauksesta pulittamaan.

Tässä näkökulmassa ei ole tarkoitus argumentoida onko summa oikea vai väärä, koska vanha totuus kuuluu, että se ei ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa. Jollekin Havertz on varmasti rahan arvoinen. Tässä näkökulmassa on tarkoitus tutkia, mikä ratkaisu olisi järkevin Kai Havertzin uran kannalta. Listaan viisi joukkuetta, jotka vaikuttavat pintapuolisesti järkevimmiltä ja realistisimmilta valinnoilta nuorelle saksalaiselle.

Artikkeli jatkuu Tweetin jälkeen

Squawka

@Squawka
Kai Havertz was the first player in Bundesliga history to score 35 Bundesliga goals in the competition before his 21st birthday.

❍ 114 games
❍ 35 goals
❍ 21 assists

Today, he turns 21. 🎁

#5 Manchester United

Kai Havertz olisi monella tapaa hyvä hankinta punaisiin paholaisiin, mutta todennäköisesti hän ei myöskään ole juuri se palanen, mitä seura kaipaa. Havertz voisi pelata peliä tekevänä oikeana laitana, ja hän voisi myös tuurata Anthony Martialia peliä yhdistävänä kärkenä.

Artikkeli jatkuu Tweetin jälkeen

Ongelmana on, että Havertzilla ei välttämättä ole luontaista roolia joukkueessa ja ongelmana on myös, että pitäisi mahduttaa Havertz, Paul Pogba ja Bruno Fernandes samaan aikaan kentälle. Ei missään nimessä helppo yhtälö, vaikka jokainen heistä on äärimmäisen taitava.

Sadalla miljoonalla haluaisi luonnollisesti myös takuuvarman avauksen pelaajan. Huomattavasti järkevämpi sijoitus olisi Jadon Sancho. Jos United meinasi kiristää hauistaan kesällä ja joukkue saa taiottua jostain kolmesataa miljoonaa käytettävää, niin tuen toki Havertzin hankintaa.

En kuitenkaan pidä siirtoa järkevänä Havertzin kannalta, enkä myöskään pidä siirtoa järkevänä Manchester Unitedin kannalta. On kuitenkin sanomattakin selvää, että Havertz parantaisi selkeästi kokonaisuutta joka tapauksessa.

#4 Real Madrid

On epätodennäköistä, että Real Madrid käyttää rahaa tulevassa siirtoikkunassa, mutta Havertz olisi mielenkiintoinen ratkaisu Los Blancosiin. Ensinnäkin Toni Kroos auttaisi varmasti paljon totuttelussa eri kulttuuriin sekä ympäristöön. Havertz on myös ilmeisen fiksu kaveri ja määrätietoinen ihminen, joten espanjankielen opettelu tuskin tuottaisi aivan liikaa haasteita.

Itse pelillisesti näkisin Havertzin offensiivisena kasina tai Karim Benzeman pitkäaikaisena korvaajana. Havertz on viime aikoina pelannut paljon “valeysinä”. Hänen kokonsa ja monipuolisuutensa saattaisi olla oiva ase, jos Real Madrid etsii jossain määrin Benzeman tyyppistä korvaajaa kärkeen.

Artikkeli jatkuu Tweetin jälkeen

Statistiques

@Stats_OL
Joueurs impliqués sur le + de buts en 2020 avec un club du Top 5 Européen :

18 - 🇩🇪 Havertz (11 buts & 7 assists)
17 - 🇫🇷 Dembélé (12 & 5)
17 - 🇫🇷 Mbappé (12 & 5)
16 - 🇦🇷 Messi (9 & 7)
16 - 🇸🇮 Ilicic (14 & 2)
15 - 🇳🇴 Haaland (13 & 2)
15 - 🇵🇹 Ronaldo (13 & 2)

(Opta)

Havertz pystyy varmasti myös pelaamaan oikeana laitahyökkääjänä, mutta tuntuu siltä, että Real Madrid etsii puhtaampaa maalintekijää laidalle, ja samalla on joukkueella omasta takaa nuoret brasilialaiset Vinícius Júnior sekä Rodrygo. Kumpikaan heistä ei ole vielä vastannut huutoon, mutta on syytä muistaa kuinka nuoria he edelleen ovat. Samalla löytyy paletista aina niin silkkinen Isco sekä tämän kauden sivussa ollut Marco Asensio.

Ongelmaa ei myöskään helpota, että Zinedine Zidanen keskikenttärakenne on omalaatuinen, joten se syö hieman menohaluja Havertzin sijoittamisesta kasiksi.

Real Madridilla ei ole myöskään suoraa avauksen tonttia tarjota Kai Havertzille, mikä laittaa kapuloita rattaisiin. Havertz voisi kuitenkin aidosti olla hyvä korvaaja Karim Benzemalle, joten mahdollista siirtoa ei kannata tyrmätä täysin tulevaisuudessa. Edellyttäen, että Havertz päättää jäädä vielä kaudeksi Bayer Leverkuseniin.

#3 Chelsea

Chelsea on ollut erittäin vahvasti liitettynä Kai Havertziin huhuissa. Osittain on helppo ymmärtää miksi. Ideaalissa maailmassa Havertz asettuisi vaivattomasti kympiksi Chelseassa, ja hänellä olisi ympärillään vapaasti liikkuvat laidat Timo Wernerin sekä Hakim Ziyechin muodossa. Kärjessä olisi vielä pelaajia sitova kohde Tammy Abrahamissa, joka aiheuttaa hänkin roimasti päänvaivaa puolustuksille. Missä mahdollisesti mättää?

Ensiksi on nostettava esiin Chelsean juniorit. Se olisi kylmä takaisku Mason Mountille, joka on ollut Frank Lampardin kestosuosikki parin viime kauden aikana. Samalla olisi se myös kova isku omille pojille Callum Hudson-Odoille & Ruben Loftus-Cheekille sekä Dortmundista tulleelle Christian Pulisicille.

Chelsean hyökkäysarsenaali olisi heittämällä maailman eliittiä, jos Havertz tulee sisään, mutta tämä on oikeaa elämä eikä FIFAa. Pelaajat olisi hyvä pitää tyytyväisinä, ja kilpailu neljästä ylimmästä pelipaikasta 4-2-3-1-muodossa olisi melkein jopa liian kovaa.

Samalla rajoittaisi se jonkun verran eri ryhmityksiä, sillä jos Lampard meinasi hyödyntää 4-3-3 -ja 3-4-3-muotoja, niin olisi kilpailu hyökkäävistä rooleista vielä kovempi. Vaihtoehtona toki, että Havertz jakaa vastuun kärjessä Abrahamin kanssa.

Artikkeli jatkuu Tweetin jälkeen

Nouman

@nomifooty
If Chelsea do end up signing Kai Havertz, then he can actually play the 'Firmino role' at Chelsea. Dropping in b/w the lines, forcing the CBs out to open spaces for Werner's inside runs! Chelsea's offense can have so many different options! 🔥

Havertz nostaisi Chelsean tasoa ja saisi varmasti paljon minuutteja. Minuutit tulevat kuitenkin kovalla hinnalla, ja saattaa olla, että lopputuloksena on tyytymättömiä pelaajia. Yksikin mätä omena saattaa tunnetusti kääntää koko joukkueen kurssia. Havertz tuntuu myös Chelsean tapauksessa hieman “luksushankinnalta”.

#2 Liverpool

Saksalainen Jürgen Klopp valmentaa Liverpoolia ja viimeisten tietojen mukaan on Kai Havertz myös saksalainen. Tätä ei voi olla huomioimatta. Samalla on Liverpool ollut objektiivisesti katsottuna maailman paras joukkue kahden viime kauden aikana, mikä lisää varmasti mahdollista siirtokiimaa. Miten Havertz sopisi Merseysideen?

Roberto Firminon ensisijainen tehtävä on yhdistää sekä tehdä peliä hyökkäystovereilleen. Samalla on Firminon tarkoitus luoda tilaa sekä organisoida puolustuspelaamista edestäpäin.

Sadio Mané sekä Mohamed Salah ovat sen kaliiperin pikakiitureita, että ympärillä on aina takuulla liikettä. Ominaisuuksiltaan sopisi Havertz erinomaisesti vaihtoehdoksi Firminolle.

Taktinen joustavuus on toinen painava argumentti Liverpoolin tapauksessa. Jürgen Klopp flirttailee ajoittain 4-2-3-1-muodon kanssa, mikä tarkoittaisi, että Havertzille saattaa löytyä rooli myös kärjen alapuolella. Jos Liverpool lähestyy otteluita entistä aggressiivisemmin kuulostaa kärkinelikko todella tappavalta. Profiilit toimivat. Kaksi maalivaarallista laitaa, todella työteliäs kärkipelaaja sekä tilaa tulkitseva maalivaarallinen kymppi. Ei paha.

Artikkeli jatkuu Tweetin jälkeen

Havertz ball carrying ability is clearly at a elite level. He carries it 53.5 times P90. Compare this with Jack Grealish’s 46.7 P90, who is know for being the best ball carrier in the league and you see his quality shine through.
Here’s a video showcasing Havertz’s close control. It’s one of his best attributes. He always drags in fouls which is why he’s fouled 1.23 times P90. Have a look!

On olemassa myös kolmas mahdollisuus, missä Klopp jatkaa suosimallaan 4-3-3-muodolla, mutta sapluuna muuttuisi hieman. Liverpoolin keskikenttä on yleensä 4-3-3-muodossa melko konservatiivinen ja Havertz pelasi 2018-19 kaudella erittäin hyökkäävänä kasina. Havertz joutuisi muovaamaan peliään uusiksi ja hän joutuisi tekemään enemmän konservatiivisia valintoja kentällä. Tämä taas johtuen siitä, että pääpelintekovastuu on laitapakeilla. Peli pyörii heidän ympärillään. Mutta.

Jos Havertz haluaa palavasti työskennellä Jürgen Kloppin kanssa ja jos Liverpool on valmis maksamaan; pystyisi punaiset tarjoamaan varsin kilpailukykyisen ja monipuolisen toimenkuvan Havertzille.

#1 Bayern München

Harva huippupelaaja on siirtynyt Bundesliigasta maan ulkopuolelle. Mats Hummels, Robert Lewandowski ja Mario Götze siirtyivät kaikki sarjan sisällä, tarkemmin sanottuna Bayern Müncheniin. Hierarkia on selvä. Bayern München ostaa Dortmundilta, Dortmund ostaa muilta kärkipään seuroilta ja niin edelleen. Poikkeuksena mainittakoon Toni Kroos sekä Leroy Sané, joista jälkimmäistä on tosin huhuttu pitkään takaisin synnyinmaahan ja Bayern Müncheniin. Miten Havertz sopisi Bayerniin?

Hyvin. Hansi Flickin alaisuudessa pelaa Bayern todella aggressiivisesti, mikä auttaa hyökkäysnelikkoa löytämään toisensa ja usein on monia kombinaatioita sekä monipuolista liikettä tarjolla. Lähtökohtana on ollut, että Kingsley Coman pitää leveyden oikealla, Serge Gnabry ui vapaasti sisäänpäin kenttää melkein ja operoi melkein toisena kärkenä, ja samalla jättää hän vasemman laidan pikakiituri Alphonso Daviesille.

Samaan aikaan on Thomas Müller kokenut uuden kevään, mutta Havertz toisi tervettä kilpailua entisestään kovaan nippuun.

Havertz kykenee tuuraamaan Lewandowskia, jos ikinuori puolalainen tarvitsee lepoa. Havertz kykenee myös olemaan pitkäaikainen korvaaja Thomas Müllerille ja Müller pystyisi taas vuorostaan tuuraamaan Kingsley Comania oikealla.

Artikkeli jatkuu Tweetin jälkeen

On vaikea sanoa, mikä tilanne Leroy Sanén siirron suhteen on, ja onko Bayernilla varaa törsätä kahteen kalliiseen saksalaiseen. Sané-Havertz-Gnabry on kuitenkin todennäköisesti myös se kolmikko, joka pelaa Timo Wernerin alapuolella maajoukkueessa, joten yhteispeli seurajoukkueessa antaisi loistavat lähtökohdat maajoukkueelle tulevaisuutta ajatellen.

Harvoin on vastaavaa saksalaisia lahjakkuuksia tarjolla, joten on vaikea uskoa, että Bayern kieltäytyisi Havertzista sauman tullen. Hänellä olisi varmasti 8-10 hyvää vuotta annettavana seuralle ja samalla pystyisi hän jäämään asumaan Saksaan.

Tämä saattaa tarkoittaa, että Havertz joutuisi vielä jäämään kaudeksi Leverkuseniin, mikä ei ilmeisesti ole Havertzin toiveissa. Mutta. Siirto olisi monella tapaa mielestäni järkevin tulevaisuutta ajatellen ja samalla Havertz pelaisi omaan taskuun myös maajoukkuetta ajatellen.

Mahdollisuus voittaa pystejä ja kilpailla korkeimmalla mahdollisella tasolle on kuitenkin lopulta lähes jokaisen jalkapalloilijan unelma. Bayern München antaisi mielestäni parhaat eväät Havertzille.