Manchester Cityn manageri Pep Guardiola ei tuuleta vielä mestaruutta, vaikka hänen joukkueensa kiitää Valioliigan piikkipaikalla täysin omassa vauhdissaan.

City kasvatti keskiviikkona sarjajohtonsa kahdeksaan pisteeseen, kun se voitti Brentfordin 1-0 ja Chelsea jäi samana iltana 1-1-tasapeliin Brightonin kanssa. Ottelun vähemmän pelannut Liverpool on yhdeksän pistettä perässä manchesteriläisiä.

ESPN:n mukaan yksikään joukkue Valioliigan historiassa ei ole epäonnistunut mestaruuden voittamisessa, jos se on johtanut sarjaa kahdeksalla pisteellä joulukuun päätteeksi.

City on parhaillaan kymmenen sarjaottelun voittoputkessa, mutta Guardiolan mukaan Chelsea ja Liverpool ovat yhä kykeneväisiä kirimään hänen ryhmänsä rinnalle.

– Me voitimme pelin, olemme hyvässä putkessa, mutta nyt on vasta joulukuun loppu, joten tällaisia otteluita tulee vielä paljon, sanoi Guardiola keskiviikkona.

– Kyllä, me johdamme kahdeksalla pisteellä, mutta vielä on 54 pistettä jaettavana.

– 54 pistettä. 54. Me johdimme Leicesteriä vastaan 4-0, mutta 20 minuutin jälkeen tilanne olikin 4-3.

– Kiitos kauniista sanoista voittomme jälkeen, mutta minä en ajattele, että se (mestaruustaisto) on jo taputeltu, koska Euroopan mestari Chelsea ja Liverpool ovat enemmän kuin poikkeuksellisia joukkueita.

– Me olemme voittaneet kymmenen peliä putkeen. Kun saa 30 pistettä mahdollisesta 30:sta, niin silloin on hyvässä asemassa. Mutta yhä on 54 pistettä jaossa.

LUE MYÖS: Näkökulma: Valioliigan mestaruustaisto kuivumassa kasaan jälleen liian aikaisin – eikä se johdu Man Cityn ylivoimasta