Englannin maajoukkueen, Arsenalin ja Manchester Cityn maaleilla legendaksi itsensä pelannut David Seaman sanoo olleensa yllättynyt Petr Cechin tiistaisesta lopettamisilmoituksesta. Toisaalta konkari sanoo maalivahdin kyllä tietävän, milloin on aika ripustaa hanskat naulaan.

– Totta puhuen, olin yllättynyt ilmoituksesta. Hän on vasta 36-vuotias, joten minusta lopettaminen tuntuu turhan varhaiselta. Maalivahtina sitä kuitenkin tietää itse, milloin on aika jäädä eläkkeelle.

Seaman muistaa hyvinkin tarkkaan, miten ja milloin hänen oma lopettamispäätöksensä syntyi.

– Olin 40-vuotias lopettaessani, ja muistan päätöksen, kuin se olisi tapahtunut eilen. Pelasin Man Cityssä, ja meillä oli vierasottelu Wolvesia vastaan. Pallo oli toisessa päädyssä kun aloin miettiä, että mitä minä oikeastaan teen. Tiesin sillä hetkellä, oli tullut aika jättää hommat. Seuraavalla viikolla kerroin asiasta Kevin Keeganille.

Cech tulee jäämään Valioliigan historiaan.

– Petr on yksi parhaista koskaan, se on täysin selvää. Hän asetti tänne tullessaan hyvin korkean standardin, voitti Chelseassa uskomattoman paljon, ja piti tasonsa edelleen siirryttyään Arsenaliin.

– Olen ollut todella vaikuttunut hänen otteistaan koko uran ajan, vielä tälläkin kaudella. Hän pelasi erittäin hyvin loukkaantumiseensa saakka. Vamma oli ikävä tapahtuma, sillä nyt en tiedä, montako peliä hän enää pelaa. Ehkäpä vain muutaman cup-ottelun.

Lähde: Sky Sports