Ralf Rangnick puhui perjantaina ensi kertaa medialle Manchester Unitedin väliaikaismanagerina. Kenties hieman yllättäen ensimmäisenä laajemmalle levisi kommentti joka koski Chelseaa.

– Kun he ottivat minuun yhteyttä helmikuussa, he puhuivat vain neljän kuukauden pestistä väliaikaismanagerina. Täällä (United) on kyse kuudesta ja puolesta kuukaudesta, ja kuten tiedätte, sen jälkeen jatkan seuran neuvonantajan tehtävissä kaksi vuotta.

– Lopulta en voinut kieltäytyä, kun Manchester Unitedin kaltainen seura tarjosi tällaista pakettia, saksalainen jatkoi.

Kaikkialta kehuja, ja suoranaista idolisointia keräävä valmentaja ei ole aiemmin konkreettisesti työskennellyt Valioliigan parissa. Hän seurasi torstain Arsenal-ottelua Old Traffordin lehtereiltä.

– Olen perehtynyt hyvin siihen, mitä sarjassa tapahtuu. Joukkueessa on kokemusta ja taitoa, haaste on tuoda siihen parempi balanssi. Eilenkin tarvittiin kolme maalia voittamiseen. United päästää lähes kaksi maalia keskimäärin ottelua kohti, ja se on liikaa.

Odotettavissa lienee saksalaista tehokkuutta, jopa viihdearvon kustannuksella.

– Eilinen peli oli varmasti viihdyttävä yleisölle, mutta valmentajan näkökulmasta tuollaisia ei tarvittaisi kovin usein. Minulle kyse on sattumanvaraisuuden minimoinnista ja pelin kontrolloinnista.