Suur-Manchesterin alueen poliisi on pidättänyt 41-vuotiaan miehen, jota epäillään rasistisesta käytöksestä lauantaina pelatussa Manchester Cityn ja Manchester Unitedin välisessä paikallisottelussa.

Poliisi kertoi tiedotteessaan saaneensa ilmoituksen kannattajasta, joka väitetysti elehti rasistisesti pelaajia kohtaan.

[readmore from=Manchester-United]

Televisiolähetyksestä näkyi, miten eräs Cityn kannattaja vaikutti tekevän apinaeleitä Unitedin Fredin ja Jesse Lingardin suuntaan. Heti tapahtuneen jälkeen Cityn kannattajat heittivät eri esineitä kohti Frediä, joka oli antamassa kulmapotkua. Brasilialaispelaaja asteli kulmalipulta pois, kun sytytin osui hänen niskaansa.

– Minkäänlaisella rasismilla ei ole sijaa jalkapallossa tai yhteiskunnassamme. Toivottavasti tämä pidätys osoittaa, että suhtaudumme tähän asiaan erittäin vakavasti, kommentoi poliisitarkastaja Chris Hill tiedotteessa.

Manchester City ilmoitti heti ottelun jälkeen, että se on aloittanut poliisin kanssa tutkinnan katsomovälikohtauksen selvittämiseksi. Tänään, sunnuntaina, aamulla myös Englannin jalkapalloliitto FA kertoi aloittaneensa tutkinnan tapahtuneesta.

United voitti ottelun 2-1 Marcus Rashfordin ja Anthony Martialin maaleilla. Cityn kavennuksesta vastasi Nicolás Otamendi.

Greater Manchester Police

@gmpolice
A man has been arrested following the Manchester City v Manchester United match at the Etihad Stadium yesterday crowd.in/AatnTX