”Jalkapallo on menettänyt sielunsa” – Chelsean entinen hyökkääjä yhtyi Liverpool-konkarin huolestuttaviin puheisiin

© Kuva: Getty Images

Chelsean ja Irlannin maajoukkueen entinen hyökkääjä Tony Cascarino sanoo, että VAR tuhoaa nykytoiminnallaan jalkapallon sielun.

Liverpoolin luottoratsu James Milner ilmaisi hänen vastaavanlaisen mielipiteensä videotuomaroinnista lauantain Brighton-tasapelin jälkeen, kun VAR naulasi niin sanotusti hattutempun Valioliigan hallitsevaa mestaria vastaan (lue lisää).

VAR-teknologia, joka teki ensiesiintymisensä jalkapallon huipputasolla kesän 2018 MM-kisoissa, on ollut jatkuvan kiistan aiheena erityisesti käsivirheiden ja paitsioiden valossa.

LUE LISÄÄ: Liverpoolin luottopelaajalta tiukka varoitus: ”Rakkaus tätä lajia kohtaan on hiipumaan päin”

58-vuotias Cascarino, joka pelasi Chelsean lisäksi esimerkiksi Aston Villassa ja Marseillessa, sanoo sen rikkovan jo kannattajien rakkaussuhteita kuningaslajia kohtaan.

– Näen sen sekavana ja hankalana selittää. Pidänkö siitä? En. Vetääkö se minut pois jalkapallon ääreltä? Todellakin, ajoittain, Cascarino harmitteli Talksportille.

– Tiedän, että monet ystäväni ja tämän ohjelman kuulijat rakastavat jalkapalloa, mutta eivät pidä sen nykypäiväisestä muodosta. He eivät pidä tästä tuotteesta.

– Ihailen jalkapallossa esiintyvää tekniikkaa ja fyysistä kuntoa. Se on kaunista, kun pelissä ovat vastakkain kaksi hyökkäävää joukkuetta; rakastan sitä kaikkea.

– Mutta tämä toinen puoli jalkapallosta, joka tekee siitä mädän, on juuri se mitä me katsomme ja todistamme tällä hetkellä. Näillä tämän hetkisillä päätöksillä, jalkapallo on mielestäni menettänyt sielunsa.

– Sanon tätä paljon, mutta en halua kuulostaa liian old schoolilta; nykypäivän peli on miljoonia maileja siitä, mitä se oli ennen.

LUE MYÖS:


PÄIVÄN VIHJE: SOUTHAMPTON – ARSENAL

Arsenalin ykköstykistö on kehässä – painuuko viikonlopun cup-nyhjäys unholaan?