Englanti oli perjantai-iltana täysin suvereeni kotikentällään ja murskasi MM-karsintaottelussa Albanian 5-0-lukemin.

Ottelun kaikki maalit nähtiin jo avausjakson aikana.

Avausmaalista vastasi surkeasti viime aikoina seurajoukkueessaan pelannut Harry Maguire, joka puski Reece Jamesin keskityksen maaliin. Rajusti kritiikkiä saanut United-kippari tuuletti maaliaan antaumuksella. Hän laittoi ensin kädet korvilleen, jonka jälkeen hän veti polvi liu’un ja laittoi sormet korviinsa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Football Tweet ⚽

@Football__Tweet
Harry Maguire blocking out the haters... with a goal against Albania. 🤣😭

Huippuvireessä ollut Harry Kane teki illan ensimmäisen osumansa 18. peliminuutin kohdalla Jordan Hendersonin esityöstä ja siirsi Englannin 2-0-johtoon.

Englannin kolmas maali oli saman parivaljakon käsialaa. Tällä kertaa Kane petasi paikan Hendersonille, joka tälläsi lukemat 3-0:aan vajaan puolen tunnin kohdalla.

Kane jatkoi Albanian kurittamista vain viisi minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa Raheem Sterling antoi oivallisen syötön ja Kane laukoi pallon vasemmalla jalallaan maaliin. 4-0.

Ottelun upein, ja samalla myös viimeinen maali nähtiin avausjakson lisäajalla, kun Kane taituroi akrobaattisella suorituksella pallon kolmannen kerran ohi Albania-vahti Thomas Strakoshan. Sen myötä Kane teki ”täydellisen hattutempun”, sillä hän teki yhden sekä vasemmalla että oikealla jalallaan ja myös päällään.

GOAL

@goal
Left foot ✅ Right foot ✅ Header ✅

Harry Kane with a 𝐏𝐄𝐑𝐅𝐄𝐂𝐓 first-half hat-trick 😤

Toisella puoliajalla A-maajoukkuedebyyttinsä pääsi tekemään loistavan alkukauden Arsenalissa pelannut Emile Smith Rowe, joka vaihdettiin kentälle 77. peliminuutin kohdalla. Tehoille hän ei debyyttiottelussaan kuitenkaan päässyt.

Voiton myötä Englannin MM-kisapaikka on noin 99,99% varma. Gareth Southgaten luotsaama miehistö johtaa lohkoaan ennen päätöskierroksen otteluita kolmella pisteellä, lisäksi kakkosena olevalla Puolalla on maaliero kuusi maalia huonompi. Englanti kohtaa viimeisessä karsintaottelussaan vieraskentällä San Marinon, Puola kotonaan Unkarin.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.