Leicesterin satutarina jatkuu tänä iltana, kun joukkue kohtaa Mestarien liigan puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa Atlético Madridin. Ottelusta odotetaan hyvin mielenkiintoista, sillä vastakkain on kaksi reaktiivisen pelitavan joukkuetta.

Sairastupia vertaillessa Atlético saa edun. Espanjalaisilta ovat sivussa kakkosmaalivahti Miguel Ángel Moyá, oikea laitapakki Sime Vrsaljko, keskikenttäpelaaja Augusto Fernández ja mahdollisesti hyökkääjä Kévin Gameiro.

Leicester taas joutuu tulemaan toimeen ilman kapteeni Wes Morgania, mikä jo pelkästään on merkittävä isku. Yhä heikommaksi tilanne muuttuu, kun sivussa ovat myös puolustava keskikenttäpelaaja Nampalys Mendy, toppari Molla Wague ja mahdollisesti keskikentän Wilfred Ndidi.

Leicester joutuu siis jatkamaan toppariparilla Robert Huth-Yohan Benalouane, eikä keskikentän keskustaankaan välttämättä saada parasta mahdollista tandemia. Atleti taas pääsee peliin lähes parhaalla miehistöllään.

Kumpi ottaa ohjat?

On melko mielenkiintoista nähdä, kumpi tekee tässä otteluparissa aloitteen. Käytännössä mitä tahansa muuta vastustajaa vastaan niin Atleti kuin Leicester olisi päässyt pelaamaan mukavuusalueelleen, mutta nyt on pakko raottaa bussin ovea. Kummankaan joukkueen pallonhallintaprosentti ei ole ollut tämän kauden Mestarien liigassa päälle 50, mutta tänään vähintään toinen joukkueista yltää tuohon lukemaan.

Todennäköistä on, että Atlético kotijoukkueena ja ennakkosuosikkina ottaa ohjat ja hallitsee palloa. Helppoa se ei Leicesteriä vastaan ole, sillä Kettulaumassa osataan edelleen pelata Claudio Ranierin opeilla. Vastaavati Atleti ei ole erityisen hyvä hitaassa hyökkäämisessä.

Samankaltaisuuksia löytyy myös pääpelaamisesta, jossa molemmat joukkueet ovat vahvoja. Erottavana tekijänä on sen sijaan esimerkiksi se, että Leicester pelaa hyvin usein palloa pitkänä pystyyn. Atlético taas antaa yhtä pitkää syöttöä kohden huomattavasti enemmän lyhyitä syöttöjä.

Aloitteiden lisäksi toinen mielenkiintoinen seurattava asia on aggressiivisuus. Sitä ei ehkä voi edes pelin aikana ajatella, mutta Leicester on lähellä melkoista katastrofia, jos se pelaa ensimmäisen osan liian aggressiivisesti. Atletilla vain José Giménez on varoituksen päässä pelikiellosta. Leicesterillä taas pelikielto uhkaa Huthia, Ndidiä, Islam Slimania ja Jamie Vardya.

Mestarien liiga keskiviikkona

Borussia Dortmund-Monaco klo 19.45
Atlético Madrid-Leicester klo 21.45
Bayern München-Real Madrid klo 21.45


Peter Enckelman ennakoi illan ottelua kello 21 alkaen. Haastattelu näytetään suorana Valioliiga.comin Facebook-sivulla, jonne pääset tästä.