Valioliigaseurat olivat jälleen aktiivisena kesän siirtomarkkinoilla. Jotkut hankinnat ovat nousseet kuitenkin alkukaudesta toisia enemmän esille. On aika rankata Valioliigan kesän parhaat hankinnat. Englantilaiskyvyt ovat olleet viime vuosina vähissä, joten lista koostuu pääasiassa ulkomaisista pelaajista.

5) Steven Caulker, Cardiff

21-vuotias brittipuolustaja oli nappiostos juuri Valioliigaan nousseelle seuralle. 191 senttiä pitkän Caulkerin vahvuuksiin kuuluu hyvä pääpelaaminen, mutta hän on myös nopea toppariksi. Cardiff-puolustaja nousi viime kaudella Younes Kaboulin loukkaannuttua Tottenhamin avauskokoonpanoon ja pelasi kauden aikana 18 Valioliigaottelussa iskien myös kaksi täysosumaa. Maalitilinsä englantilainen on ehtinyt avata jo Cardiffissakin, sillä puolustaja huudatti elokuussa uutta kotiyleisöään Bluebirdsien kaataessa Manchester Cityn. Caulkerista tulee olemaan vielä paljon iloa walesilaisseuralle, kun joukkue taistelee Valioliigassa säilymisestä.

4) Álvaro Negredo, Manchester City

Härkämäinen hyökkääjä saapui ryminällä Sevillasta Citizensien riveihin ja syrjäytti muutaman ottelun jälkeen Edin Dzekon avauskokoonpanosta. 28-vuotias Negredo on paukuttanut seitsemässä pelissä jo kolme maalia uuden seuransa nimiin. Viime kaudella La Ligassa verkot heiluivat peräti 25 kertaa. Hyökkääjän parhaimpiin ominaisuuksiin kuuluu espanjalaispelaajille epätyypillinen voimakkuus ja pääpelitaito sekä painava laukaus. Negredo saattaakin olla se pelaaja, joka päättää Cityn iänikuiset arpomiset ykköshyökkääjän valinnasta.

3) Christian Eriksen, Tottenham

Vasta 21-vuotias Tanskan maajoukkueen tähti on osoittanut jo lyhyessä olevansa pätevä paikkaamaan Gareth Balen jättämän aukon. Eriksen on tuonut Tottenhamin keskikentälle lisäannoksen luovuutta ja pelinlukutaitoa. Nuori keskikentän taituri viimeisteli viime kaudella Ajaxissa 13 maalia kaikissa kilpailuissa ja oli joukkueensa tärkein yksittäinen pelaaja. Eriksen ei ole kuitenkaan yhtä etevä maalinsylkijä kuin Bale, joten Tottenham tarvitsee myös alkukauden hapuilleelta Roberto Soldadolta onnistumisia saadakseen tanskaistähdestään kaiken irti.

2) Simon Mignolet, Liverpool

LIverpool on löytänyt vihdoinkin Mignoletista maalivahdin, joka pystyy tasaisuudellaan voittamaan pelejä merseysidelaisille. Belgialaisen edeltäjää Pepe Reinaa vaivasi ajoittainen hapuilu ja epävarmuus, josta Reds sai kärsiä pistemenetysten muodossa. Mignolet sai huiman alun kaudelleen, kun veräjänvartija torjui Liverpoolille kolme perättäistä nollapeliä. Kaiken kaikkiaan belgialainen on päästänyt syksyn aikana vain viisi maalia ja on ollut alkukauden vahvavireisin maalivahti. Jos Mignoletin otteet jatkuvat samaa rataa, voidaan Liverpoolilta odottaa myöhemmin kaudella mitä tahansa.

1) Mesut Özil, Arsenal

Özil on vienyt Arsenalin pelin aivan uudelle tasolle. Saksalainen ei ole avannut vielä maalitiliään Valioliigassa, mutta taituri on rakentanut neljä osumaa. Viime kaudella Real Madridissa Özil heilautti verkkoja yhdeksän kertaa, joten maaleja on lupa odottaa myös Arsenalissa. Saksan maajoukkuepelaajan suurimmat vahvuudet eivät näy kuitenkaan maalimäärissä, vaan luovissa ratkaisuissa ja syötöissä, jotka nostavat myös joukkueen muiden jäsenten vahvuudet esille. Özil on pelaaja, joka voi ratkaista Arsenalille mestaruuden yli kymmenen vuoden tauon jälkeen.