Listasimme joulupäivänä kesän siirtomarkkinoiden onnistuneimmat siirrot. Hankinnat eivät kuitenkaan osu aina nappiin. Päätimme siis listata myös kesän siirtoikkunan kymmenen epäonnistuneinta hankintaa.

Mario Balotelli, AC Milan -> Liverpool

Kesän epäonnistunein siirto on ehdottomasti Mario Balotellin siirto AC Milanista Liverpooliin. Valioliiga-kausi on lähes puolessa välissä ja italialaisen maalisaldo näyttää edelleen nollaa. Balotelli on osunut kertaalleen Mestarien liigassa ja Liigacupissa, mutta se ei Liverpool kannattajien keskuudessa juurikaan hurraa-huutoja aiheuta.

Huonojen peliesitysten lisäksi Balotelli on jatkanut hänelle tyypillistä sekoilua siviilielämän puolella. Aihetta ilotulituksille ei ole tällä kaudella ollut, mutta typerille julkaisuille sosiaalisen median puolella on riittänyt aikaa. Balotelli pahoitteli myöhemmin tekemäänsä erhettä.

Balotellin ympärillä on liikkunut huhuja siirrosta uusiin maisemiin jo tammikuun siirtoikkunan aikana. 22,3 miljoonan euron hankinnalla on vielä paljon tekemistä ollakseen siirtokorvauksen arvoinen pelaaja.

Manchester United v Liverpool - Premier League
Kuva: Getty Images

Brown Ideye, Kiovan Dynamo -> West Brom

Brown Ideyestä tuli kesällä West Bromin seurahistorian ennätyshankinta. 11,2 miljoonan euron hankinta on pelannut Valioliigassa ainoastaan kertaalleen avauskokoonpanossa ja peliminuutit ovat jääneet hyvin vähäisiksi. Myös maalitili Valioliigan puolella on edelleen avaamatta.

Loukkaantumisilla on ollut toki oma vaikutuksensa Ideyen sopeutumiseen Valioliigassa. Siirron epäonnistumista kuvaa hyvin kuitenkin se, että Ideye ei ole mahtunut edes West Bromin vaihtopenkille kahdessa edellisessä ottelussa.

Nigerialainen on joutunut toteamaan harppauksen Euroopan keskitason sarjoista Valioliigaan olevan liian iso. West Bromin ennätyshankinta on tällä hetkellä viides vaihtoehto omalle pelipaikalleen.

West Bromwich Albion v Oxford United - Capital One Cup Second Round
Kuva: Getty Images

Shane Long, Hull -> Southampton

Graziano Pellèn hyvä vire on pudottanut Shane Longin lähinnä vaihtopelaajan rooliin Southamptonissa. Longin nosto floppilistalle perustuu hyökkääjästä maksettuun siirtokorvauksen määrään. Saints maksoi irkkuhyökkääjästä käsittämättömän 16,7 miljoonan euron siirtokorvauksen. Hinnassa on melko reilusti sitä kuuluisaa ”lädilisää”.

Long on tehnyt Valioliigassa kaksi maalia, jotka molemmat syntyivät sarjajumbo Leicesteriä vastaan. Irkku on toki kova tekemään työtä, mutta juokseminen kentällä tuntuu olevan turhan usein päätöntä menoa ilman pelillistä vaikutusta. Hyökkääjä löytääkin itsensä usein paitsioasemasta.

”Ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa” on tuttu sanonta, mikä sopii tähän siirtoon, kuin nenä päähän.

Hull City v Southampton - Premier League
Kuva: Getty Images

Dejan Lovren, Southampton -> Liverpool

Dejan Lovren siirtyi Southamptonista Liverpooliin 28,3 miljoonan euron siirtokorvauksella. Jo kaupan syntyessä hinnassa tuntui olevan runsaasti ylimääräistä, ja tämä on vahvistunut kauden edetessä.

Lovren on tehnyt useita helppoja virheitä Liverpoolin puolustuslinjassa. Squawkan tilastojen mukaan kroatialaistoppari on tehnyt kauden aikana kuusi selvää puolustuksellista virhettä, joista vastustaja on rankaissut kahdesti maalin muodossa. Muista merkittävistä puolustustilastoista pallonriistot ovat keskiarvollisesti lähes puolittuneet viime kauteen nähden.

Hyvä puolustuspelaaminen on toki koko joukkueen panoksen summa, mutta tarttuiko Liverpool väärään Southampton-toppariin kesän siirtomarkkinoilla? José Fonte on pelannut vähintäänkin kelvollisen kauden Saints-puolustuksessa. Lovren on vasta 25-vuotias, joten kroatialaisella on edelleen valtavasti aikaa kehittyä siirtokorvauksen arvoiseksi toppariksi. Toistaiseksi siirto on kuitenkin ollut epäonnistunut.

Manchester United v Liverpool - Premier League
Kuva: Getty Images

Emmanuel Rivière, AS Monaco -> Newcastle

Hyvin tyypillinen hankinta Newcastle-manageri Alan Pardew’lta. Englantilaismanageri on luottanut Newcastlessa ranskalaisiin pelaajiin. Ligue 1:ssä kohtalaista jälkeä tehnyt Emmanuel Rivière on edelleen ilman Valioliiga-maalia.

Hyökkääjä on jäänyt melko vähälle vastuulle Newcastlessa, mutta on saanut mahdollisuutensa avauskokoonpanossakin. 7,1 miljoonan euron hankinta on näyttänyt vaisulta ja löytänee paikkansa jatkossakin enemmän vaihtopenkin puolelta.

24-vuotias hyökkääjä osui kahdesti Liigacupissa Crystal Palacea, mutta siirtosummaan nähden Pardew’n odotukset olivat varmasti korkeammalla.

Newcastle United v Manchester City - Premier League
Kuva: Getty Images

Rio Ferdinand, Manchester United -> QPR

Oliko tässä siirrossa lopulta mitään järkeä, vaikka QPR sai Rio Ferdinandin riveihinsä ilmaiseksi? Tilastot eivät ainakaan mairittele konkaritopparia, sillä QPR on päästänyt 15 maalia seitsemässä ottelussa Ferdinandin ollessa kentällä.

QPR-manageri Harry Redknapp reagoi heikkoihin esityksiin ja Ferdinandia ei ole nähty kentällä lokakuun alkupuolen jälkeen. Omien maalien ennätysmies Richard Dunne on noussut Ferdinandin edelle avauskokoonpanoon.

36-vuotiaan topparin hidastuminen näkyi jo viimeisinä kausina Unitedissa, ja Ferdinandin liikkuminen ei ainakaan enää tuosta parane. Miehelle löytyy varmasti töitä television puolelta tämän kauden jälkeen.

Queens Park Rangers v Leicester City - Premier League
Kuva: Getty Images

Rickie Lambert, Southampton -> Liverpool

Rickie Lambert oli rakastettu hahmo Southamptonissa. Hyökkääjä halusi siirtyä Liverpooliin, mikä on ollut hänen suosikkiseuransa pienestä pojasta asti. Siirto on toistaiseksi osoittautunut heikoksi ratkaisuksi.

Lambert on joukkueensa hyökkääjistä paras maalintekijä Valioliigassa yhdellä osumalla. Ei mikään mairitteleva tilasto Liverpoolin tai Lambertin kannalta. 32-vuotias hyökkääjä on tullut peliin useasti vaihtopenkin kautta, mutta sekään ei riitä perustelemaan Lambertin heikkoja esityksiä.

Tunteet veivät voiton järjeltä tässä siirrossa. Southamptonissa asiat olisivat luultavasti paljon paremmin.

Crystal Palace v Liverpool - Premier League
Kuva: Getty Images

Michel Vorm, Swansea -> Tottenham

Michel Vormin siirrossa Tottenhamiin ei ollut hollantilaisen näkökulmasta yksinkertaisesti mitään järkeä. Hugo Llorisin ollessa pelikuntoinen, ei Vormilla ole asiaa tolppien väliin tärkeissä otteluissa.

Vorm on 31-vuotiaana maalivahtina lähes parhaassa iässä. Oli hyvin outo ratkaisu hollantilaiselta siirtyä penkille istumaan tässä vaiheessa uraa. Edes Vormilla ei ole niin hyvä itseluottamus, että hän voisi kuvitella haastavansa Llorisin ykkösmaalivahdin paikasta.

Vorm saa toki arvokkaita vinkkejä kokeneelta Brad Friedeliltä, mutta sekään ei tee siirrosta millään tavalla järkevää ratkaisua.

Swansea City v Tottenham Hotspur - Premier League
Kuva: Getty Images

Jack Rodwell, Manchester City -> Sunderland

14,1 miljoonan siirtosummaan suhteutettuna Jack Rodwellin siirtoa voi pitää tässä vaiheessa epäonnistuneena. 23-vuotiaan keskikenttäpelaajan ura on ollut laskusuhdanteessa Manchester Cityyn tapahtuneen siirron jälkeen.

Alkukaudesta Rodwell oli vielä avauskokoonpanon pelaaja, mutta nyt peliminuutteja on tullut lähinnä penkin puolelta. Säännöllisen peliajan puute Man Cityn riveissä on varmasti vaikuttanut vielä syyskauden otteissakin.

Rodwell teki viisivuotisen sopimuksen Sunderlandin kanssa. Keskikenttäpelaajalla on paljon parannettavan varaa, mikäli hän aikoo nousta jälleen avauskokoonpanon pelaajaksi.

Sunderland v Manchester City - Premier League
Kuva: Getty Images

Lazar Marković, Benfica -> Liverpool

Liverpool maksoi lähes 28 miljoonaa euroa Lazar Markovićista Benficalle. Vasta 20-vuotias laituri on varmasti tulevaisuuden nimi, mutta tässäkin Liverpoolin maksamassa siirtokorvauksessa vaikuttaisi olevan runsaasti ylimääräistä.

Marković on jäänyt vähälle vastuulle Liverpoolissa. Nuorukaista on ajettu maltillisesti sisään Liverpoolin pelaavaan kokoonpanoon, mutta esitykset eivät ole vielä vakuuttaneet. Laiturin ympärillä on liikkunut myös huhuja lainasiirrosta tammikuussa seuraan, missä hän saisi enemmän peliminuutteja vyölleen.

Markovićin kasetti petti pahemman kerran Mestarien liigan ratkaisevassa ottelussa Baselia vastaan. Laituri huitaisi sveitsiläisseuran Behrang Safaria kasvoihin ja sai tilanteesta punaisen kortin. Tämä saattoi lopulta maksaa Liverpoolin jatkopaikan Mestarien liigan jatkopeleissä.

Liverpool v Arsenal - Premier League
Kuva: Getty Images