Arsenalin manageri Arsène Wenger on tottunut neljänteen sijaan Valioliigassa. Ennen kahta perättäistä FA Cupin voittoa seuran kannattajat puhuivatkin Wenger-trophysta, millä viitattiin juurikin neljänneksi sijoittumiseen.

Neljäs sija ei kuitenkaan enää ole tae seuraavan kauden Mestarien liiga -peleistä. Sitä se ei ole ollut ennenkään – Valioliigassa neljänneksi sijoittunut joukkue on joutunut pelaamaan kaksiosaisen karsintaottelun itse kilpailuun selviytyäkseen. Ensi kautta ajatellen on olemassa myös teoreettinen näkymä, jossa Manchester City voittaisi Mestarien liigan, ja Liverpool Eurooppa-liigan. Mikäli näin kävisi, olisi Valioliigassa neljänneksi sijoittuneen tyytyminen Eurooppa-liigan otteluihin.

Arsenal nousi takaisin sarjakolmoseksi voitettuaan torstain rästiottelussa West Bromwichin. Nyt Wenger haluaa pelaajiensa pitävän tuon sijoituksen.

– Kärkinelikkoon selviytyminen ei tarkoita pääsyä Mestarien liigaan. Kolme parasta sen sijaan pääsevät pelaamaan parhaita seuroja vastaan, ja haluamme olla niiden joukossa. Ensi kesänä tilanne on lisäksi se, että Euroopan mestaruuskisat ovat vielä käynnissä kun Mestarien liigan karsinnat alkavat, manageri laskee.

Wenger ei ole koskaan jäänyt Englannissa kärkinelikon ulkopuolelle.

– Emme ole vielä edes varmistaneet sijaa neljän parhaan joukossa, joten meidän on taisteltava. Manchester United on aivan perässämme, ja hekin taistelevat. Molemmilla on vielä vaikeita otteluita jäljellä.

Arsenal pelaa sunnuntaina putoamistaistelua käyvän Sunderlandin vieraana.

– Siitä tulee taistelu. Sam Allardyce on löytänyt hyvän yleisen balanssin joukkueeseen.

Lähde: The Guardian