Bournemouth-kannattajat saivat sunnuntaina ikäviä uutisia, kun Chelsea päätti kutsua lainapelaajansa Nathan Akén takaisin riveihinsä kesken lainapestin. Hollantilaispuolustaja pelasi väkevän syyskauden ja teki myös kolme maalia. Näistä ikimuistoisin oli lisäajalla tehty voittomaali Liverpoolin verkkoon, kun Bournemouth nousi 4-3 -voittoon oltuaan 1-3 -tappioasemassa.

21-vuotias Aké siirtyi Feyenoordista Chelseaan vuonna 2010 ollessaan vasta 15-vuotias. Chelsean paidassa Valioliiga-kokemusta on kuitenkin karttunut vain viidessä ottelussa, ja viimeisten kausien ajan Aké on kiertänyt lainalla Readingissa, Watfordissa ja tuoreimpana Bournemouthissa. Nyt Chelsean manageri Antonio Conte uskoo Akén olevan valmis läpimurtoon myös ”Sinisissä”.

– Kutsuin Akén takaisin, koska minusta näyttää siltä, että hän on valmis jäämään Chelsean miehistöön. Chelsea on hänen kotinsa. Viime kaudella hän pelasi täyden valioliigakauden Watfordissa ja tällä kaudella Bournemouthissa. Hän on antanut merkkejä siitä, että hän ansaitsee paikkansa Chelsean kaltaisessa suurseurassa, Conte toteaa The Independentissä.

– Aké antaa minulle tärkeitä vaihtoehtoja, koska pelaamme kolmella keskuspuolustajalla. Hän pystyy pelaamaan sekä vasemmalla että keskellä. On myös tärkeää katsoa harjoituksissa, voiko hän pelata wingbackina. Minä ja seura halusimme tuoda Akén takaisin, koska hän antaa minulle hyviä ratkaisuja.

Chelsean puolustuksen kilpailutilanne kiristyy entisestään, sillä ranskalaistoppari Kurt Zouma palasi niin ikään joukkueen vahvuuteen sunnuntain Peterborough-ottelussa. Zouma oli ollut sivussa Chelsean edustusryhmästä 11 kuukautta polvivamman takia. Huhut John Terryn maisemanvaihdosta kiihtyvätkin entisestään, sillä kokenut Chelsea-kapteeni sai cup-ottelussa tilaisuutensa, mutta Terryn peli päättyi ulosajoon.

– Ottelu antoi meille paljon hyviä vastauksia. Zouma pelasi 95 minuuttia ja se on hänen kannaltaan fantastista, Conte myhäili.