Liverpool ei tällä kaudella europeleissä esiinny ja sen taival on katkennut sekä FA Cupissa että Liigacupissa. Siten joukkueella on tiedossa, että kautta on jäljellä tasan 13 valioliigaottelun verran.

Umpisurkea tammikuu teki vakavia vaurioita Liverpoolin mestaruushaaveille ja pudotti joukkueen kummastakin cup-kilpailusta. Edellisessä valioliigaottelussa Redsin peli palasi kuitenkin raiteilleen ja tuloksena oli hieno 2-0 -voitto Tottenhamista.

Jo ennen Spurs-ottelua manageri Jürgen Klopp julisti tavoitteekseen, että Liverpool voittaa kauden kaikki loput pelinsä. Harva kaiketi uskoo noin ylvääseen voittoputkeen, mutta tärkeintä on, että siihen uskoo valmentaja itse.

– Kun sanoin niin ennen Tottenham-peliä, monet sanoivat, että parempi keskittyä ensin Tottenhamiin. Kun voitimme ottelun tyylillä, monet pitävät sitä todennäköisempänä, Klopp totesi The Telegraphille.

– Meillä on meneillään pitkä projekti, mutta ei se tarkoita, ettei meillä olisi kunnianhimoa tälle kaudelle. Hyödynnämme tämän kauden kokemuksia ensi kaudella. Elämämme riippuu täysin tuloksista. Joskus tappiopelin jälkeisissä aamuharjoituksissa on pelkkää sadetta, mutta voittopelin jälkeen aurinko paistaa, saksalainen filosofoi.

– Tottenham-peli oli tärkeä tässä tilanteessa sarjataulukkoakin ajatellen. Kuulumme yhä ryhmään, jossa kiinnostavat sijoitukset ovat ulottuvilla.

Toden totta. Liverpool on sarjassa viidentenä, vain pisteen päässä Mestarien liigan karsintaan oikeuttavasta sarjasijoituksesta. Sarjakärki Chelsea on tosin karannut 11 pisteen päähän, joten sitä Liverpool ei välttämättä ota kiinni 14 ottelun voittoputkellakaan. Kauden 25 ottelussa Chelsea on toistaiseksi ottanut 12 pistettä vaille täyden pistepotin.

– Tammikuussa ajoimme itsemme ongelmiin, koska menestyimme Liigacupissa ja pelasimme otteluita, joita muilla ei ollut. Se oli meille myrkkyä, Klopp sanoo.

– Pohja on silti yhä tarpeeksi hyvä, jotta voimme saavuttaa jotain hienoa. En ole maailman paras manageri, mutta olen todella hyvä pitämään tavoitteista kiinni.