[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text]

Viime kausi

Southamptonin viime kausi alkoi uuden managerin käsissä. Evertoniin siirtyneen Ronald Koemanin korvasi ranskalainen Claude Puel.

Alku ei luvannut hyvää ja Pyhimykset ei voittanut neljästä ensimmäistä pelistään yhtäkään. Vaikean startin jälkeen uskoa Puelin tekemiseen toivat viiden ottelun tappioton putki, johon sisältyi kolme voittoakin.

Vuodenvaihteen lähestyessä Southamptonin peliesitykset taas laskivat. Se näkyi joulun jälkeisen neljän ottelun tappioputken muodossa.

Southampton onnistui kuitenkin napsimaan tarpeeksi pisteitä kymmenen parhaan joukkoon selviämiseen. 46 pistettä riittivät kahdeksanteen sijaan, mutta europaikka jäi siitä huolimatta kauas Evertonin kerättyä 61 pistettä. Valmentaja Puelille kausi oli ensimmäinen ja viimeinen, sillä ranskalainen sai kenkää alkukesästä.

Cupissa Southampton oli lähellä Liigacupin voittoa, mutta taipui Manchester Unitedille finaalissa maalirikkaassa kamppailussa 3-2-lukemin. FA Cupissa Arsenal taas murskasi Pyhimykset viiden maalin erolla.

Myös europelejä kertyi Eurooppa-liigan alkulohkon verran. Southampton jäi lohkossaan kolmanneksi ja karsiutui pudotuspeleistä israelilaisjoukkue Hapoel Be’er Shevaa heikommalla maalierolla.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1502097647386{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Oriol Romeu

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty

FC Barcelonan kasvatti Oriol Romeu nousi viimeistään viime kaudella sille tasolle, jonne pelaajan on odotettu nousevan. Hän on yksi sarjan aliarvostetuimmista keskikenttäpelaajista, sillä hänen merkityksensä Southamptonille sekä puolustaessa että hyökätessä on valtava. Puolustava keskikenttäpelaaja teki viime kaudella joukkueestaan eniten taklauksia ottelua kohden ja toiseksi eniten katkoja. Toiseen suuntaan hän puolestaan toimii hyökkäysten käynnistäjänä, sillä hän antoi keskimäärin 59,1 syöttöä ottelua kohden. Lukema on jälleen joukkueensa suurin. Romeu ei varmasti ole joukkueensa näyttävin pelaaja, mutta arviomme mukaan se tärkein.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text]

Valmennus

Argentiinalaisvalmentajat ovat tällä hetkellä erittäin haluttua tavaraa eurooppalaisessa jalkapallossa. Nimet kuten Marcelo Bielsa, Mauricio Pochettino ja Jorge Sampaoli ovat jo useimmille tuttuja, mutta kuka on Southamptonin uusi valmentaja Mauricio Pellegrino?

45-vuotias valmentaja on aiemmin urallaan toiminut päävalmentajana kotimaassaan Estudiantesissa ja Independientessä, Valenciassa ja viimeisimpänä Deportivo Alavésissa. Pokaaleja hän ei ole saavuttanut, mutta suorittaminen on aina ollut tasaista. Hänen pistekeskiarvo on jokaisessa joukkueessaan ollut yli 1,5. Viime kaudella Pellegrino yllätti monet, sillä hän sai La Ligan sarjanousijan Alavésin pelaamaan todella hyvää jalkapalloa. Joukkue ylsi muun muassa Copa del Reyn loppuotteluun.

Rafael Benitezin entisen apuvalmentajan tyyli on melko monipuolista pelaamista. Maalintekopaikkoja pyritään luomaan sekä nopeilla vastahyökkäyksillä että hitaasti rakennetuilla hyökkäyksillä. Puolustaessa Pellegrinon joukkueet aiemmin mainituista argentiinalaisvalmentajista poiketen vetäytyvät melko alas.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text]

Arvio

Sija: 9

Southampton nousi Valioliigaan kaudeksi 2012-13. Tuon jälkeen sen sijoitus on kauden päätteeksi aina ollut 6-14. Keskikastiin joukkue tulee arviomme mukaan sijoittumaan tälläkin kertaa.

Joukkueella on erittäin tasainen ja laaja materiaali, jota johdattaa hyvä valmentaja, mutta siltä puuttuu tietty viimeinen silaus, joka tekisi siitä tarpeeksi vaarallisen hyökkäyspäähän. Joukkueelta on muun muassa pitkään puuttunut hyökkääjä, joka tekisi tasaiseen tahtiin 15-20 sarjamaalia kaudessa. Viime kaudella joukkueen maalipörssin voitti Nathan Redmond seitsemällä osumalla. Manolo Gabbiadinilla on potentiaalia rikkoa heikot ajat hyökkääjärintamalla, mutta hänenkin otteet ailahtelivat viime kaudella todella paljon.

Tärkeää ja mielenkiintoista joukkueen kannalta on myös se, miten se tulee käyttämään Virgil van Dijkista saatavat rahat. Hollantilaispuolustaja on edelleen Southamptonissa kirjoilla, mutta lähtöä voi pitää jo varmana. 26-vuotias toppari on ollut joukkueensa puolustuksen kulmakivi viime kausina ja on todella tärkeää, että hänelle hankitaan laadukas korvaaja.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö: Southamptonin akatemia on yksi Englannin arvostetuimmista. Pelaajat kuten Gareth Bale, Theo Walcott, Luke Shaw, Adam Lallana, Alex Oxlade-Chamberlain ja Tim Sparv ovat nousseet huipulle sen kautta.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Kokoonpanolista

[table id=56 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Jay Rodríguez (West Bromwich)
Keskushyökkääjä, 27-vuotias

Rodriguez pelasi Southamptonissa neljän kauden ajan. Hyökkääjä oli parhaimmillaan kaudella 2013-14 15 valioliigamaalin mies, mutta myöhemmin pahat loukkaantumiset veivät parhaan terän. Kun joukkueesta löytyy jo Shane Long, Charlie Austin, Manolo Gabbiadini, tilaa Rodríguezille ei enää jäänyt.

Kuva: Getty Images

Cuco Martina (Everton)
Oikea laitapuolustaja, 27-vuotias

Martina oli Pyhimyksissä kakkosvaihtoehto Cedric Soáresin takana. Viime kaudella vastuuta tuli vain yhdeksässä valioliigapelissä, jonka lisäksi puolustajaa nähtiin saman verran cupeissa. Aika Southamptonissa jäi kahden kauden mittaiseksi.

Kuva: Getty Images

Martín Cáceres (Ilman seuraa)
Keskuspuolustaja, 30-vuotias

Caceres saapui kevätkaudella paikkaamaan Southamptonin loukkaantumisia, mutta pelasi lopulta vain yhdessä ottelussa. Omat vammat vieneet peliuraa alaspäin. Sopimus päättyi kesällä.

Lloyd Isgrove (Barnsley)
Oikea laituri, 24-vuotias

Harrison Reed (Norwich, laina)
Keskikenttäpelaaja, 22-vuotias

Mouez Hassen (Nice, laina päättyi)
Maalivahti, 22-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Jan Bednarek (Lech Poznan)
Keskuspuolustaja, 21-vuotias

Lupaava Bednarek vakuutti Puolan joukkueessa alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa. 21-vuotias nuorukainen pelasi avauksessa jokaisessa kotikisojen lohkovaiheen ottelussa ja nautti suuresta roolista. Näyttöjä suurista sarjoista ei vielä ole, mutta kuuden miljoonan euron hintaan Bednarek on hyvä lisä Pyhimysten puolustuslinjaan.

Paulo Gazzaniga (Rayo Vallecano, palaa lainalta)
Maalivahti, 25-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]