Manchester United avasi Mestarien liiga -kautensa vakuuttavalla 3-0 -voitolla Baselista, mutta sai huonojakin uutisia menetettyään Paul Pogban sairastuvalle. Manageri José Mourinhon ensimmäistä kertaa kapteeniksi nimeämä Pogba joutui jättämään kentän jo 19 minuutin pelin jälkeen loukattuaan kaksinkamppailutilanteessa jalkaansa.

Pogba loukkasi takareittään viime maaliskuussa, ja oli tuolloin sivussa kolmisen viikkoa. Toisen lihasvamman takia hän missasi huhtikuussa Manchesterin derbyn. Diagnoosia odotellessa voisi olettaa nytkin edessä olevan noin 3-4 viikon huilin. Ennen lokakuun maaottelutaukoa United kohtaa Valioliigassa Evertonin, Southamptonin ja Crystal Palacen, Liigacupissa Burton Albionin ja Mestarien liigassa TsSKA Moskovan.

Vaikka Pogba kuuluukin Unitedin avainpelaajiin, ei Mourinho ole hänen poissaolostaan huolissaan. Tarkempaa arviota vamman laadusta portugalilainen ei kuitenkaan halunnut tehdä.

– En tiedä, mutta kokemukseni perusteella sanoisin, että se on takareisivamma. Iso vai pieni, en tiedä. Mutta luultavasti takareisivamma, Mourinho sanoi Manchester Evening Newsin mukaan.

– En puhunut vielä hänen tai lääkärien kanssa, mutta meillä on laaja kokoonpano juuri loukkaantumisten ja pelikieltojen varalta. Jos Pogba ei pelaa sunnuntaina, niin sitten meillä on Herrera, Carrick, Matic ja Fellaini.

Erityiskiitokset valmentajalta saa Pogban kentällä korvannut belgialainen Marouane Fellaini, joka teki ottelussa Unitedin voittomaalin.

– Toistan itseäni Fellainin suhteen. Hänellä on erityisominaisuuksia, ja hän tekee asioita, joihin muut pelaajat eivät pysty, Mourinho jatkoi Expressin mukaan.

– Fellaini tarjoaa minulle useita toimintoja, pelipaikkoja ja filosofioita kentällä. Hän on yksi tärkeimmistä pelaajistani, vaikka joskus hän ei olekaan avauskokoonpanossani.

Manageri ei silti ollut täysin tyytyväinen joukkueensa asenteeseen ottelun loppupuolella.

– 2-0-maalin jälkeen kaikki muuttui. Lopetimme ajattelemisen, tosissaan pelaamisen ja oikeiden ratkaisujen tekemisen. Olisimme voineet joutua vaikeuksiin, mutta Basel ei tehnyt maalia, ja me saimme kolmannen.

– Teimme kuitenkin huonoja ratkaisuja. Se oli PlayStation-jalkapalloa ja temppuja. En pidä siitä, kun lopetamme tosissaan pelaamisen ja joukkueena pelaamisen.