Suomen maajoukkueen maalivahdin Niki Mäenpään asema Valioliigaan täksi kaudeksi nousseessa Brightonissa hankaloitui hiljattain huomattavasti, kun kokenut hollantilainen Tim Krul saapui seuraan.

Krulilla on roppakaupalla kokemusta Valioliigasta, mutta hänellekään ei irtoa peliminuutteja. Ykkösvahdin paikka nimittäin on Valenciasta napatun Australian maajoukkuevahdin Mathew Ryanin hallussa.

Nollapelit Watfordia ja Newcastlea vastaan pelannut Ryan näkee kolmen maajoukkuevahdin kilpailutilanteen valoisana seuran kannalta.

– Se on loistavaa seuralle. Mitä enemmän kilpailua on jokaisesta pelipaikasta, se vain nostaa tasoa harjoituksissa ja peleissä, ja toivottavasti se nostaa yksilöiden tasoa läpi koko joukkueen, jolloin kaikki työntävät toisiaan eteenpäin, Ryan toteaa paikallislehti The Argusille.

– Kaikki tietävät, että kauden aikana tapahtuu ratkaisevilla hetkillä valitettavia asioita, kuten loukkaantumisia ja pelikieltoja, hän lisää.

– Jos joukkueessa on syvyyttä ja kilpailu on kovaa, se tarkoittaa vain mahtavia asioita, jos joku pitää korvata tai jonkun vire ei ehkä ole niin vahva. Kavereiden pitäminen varpaillaan vain hyödyttää meitä mennessämme joukkueena eteenpäin ja auttaa meitä saavuttamaan lisää menestystä.

Mäenpää ei ole mahtunut Brightonin kahdessa edellisessä liigakamppailussa edes vaihtopenkille.