Mestarien liigaa pelataan tiistaina kahdeksan ottelun verran ja näistä kolmessa mukana on valioliigajoukkue. Paneudumme tarkemmin näihin kolmeen kohtaamiseen.

Kaikki ottelut alkavat klo 21:45.

Real Madrid – Tottenham

Yksi koko kierroksen herkullisimmista otteluista pelataan Santiago Bernabéulla, kun Tottenham haastaa Real Madridin.

Molemmat joukkueet ovat voittaneet kauden aiemmat Mestarien liiga -ottelut ja kummankin maaliero on tällä hetkellä 6-1.

Joukkueet kohtasivat toisensa edellisen kerran Mestarien liigassa kaudella 2010-11 ja tuolloin Real Madrid eteni jatkoon murskaavin yhteismaalein 5-0. Toki tulee muistaa, että Spurs pelasi tuolloin lähes koko ensimmäisen osaottelun yhden miehen vajaalla, kun Peter Crouch ajettiin kentältä vain 15 minuutin pelin jälkeen. Tottenhamin avainpelaajiin kuului tuolloin muun muassa nykyään Real Madridissa pelaavat Luka Modric ja Gareth Bale.

Tällä kertaa Tottenhamilla on kuitenkin selvästi realistisemmat mahdollisuudet haastaa kilpailun hallitseva mestari. Oleellisin kysymys lontoolaisten kannalta on se, lähteekö joukkue pelaamaan omilla vai Real Madridin vahvuuksilla. Jos Mauricio Pochettinon ryhmä lähtee peruuttelemaan ja se luovuttaa pallonhallinnan täysin kotijoukkueelle, tulee illasta pitkä ja hikinen.

Helppoa hommasta ei tule millään taktiikalla, mutta paras mahdollisuus Real Madridin yllättämiseen on, jos Tottenham lähtee pelaamaan omilla vahvuuksillaan. Sen tulee uskaltaa pitää palloa, lähteä rohkeasti prässäämään oikeiden ”triggereiden” kohdalla ja malttaa etsiä oikeaa saumaa maalinteon yrittämiseen.

Tottenhamilta puuttuu ottelusta Ben Davies, Erik Lamela ja edelleen pelikieltoa kärsivä Dele Alli. Myös Victor Wanyaman pelaaminen on epävarmaa. Real Madridin vahvuudesta puuttuu Bale, Mateo Kovacic ja Dani Carvajal.

Manchester City – Napoli

Jalkapallon ystävät ovat odottaneet tätä kohtaamista jo pitkään. Vastakkain on ehkä jopa Euroopan kovimmassa iskussa oleva Manchester City ja kahdeksan kierroksen jälkeen voitosta voittoon Italian Serie A:ssa edennyt Napoli.

Mestarien liigassa Man City on voittanut molemmat ottelunsa helpohkosti. Napoli puolestaan koki avauskierroksella yllätystappion Shakhtar Donetskin vieraana, mutta hoiti Feyenoordin kotonaan ongelmitta 3-1-lukemin.

Ottelusta puhuttaessa tulee heti nostaa esiin se oleellisin: Pep Guardiola vastaan Maurizio Sarri.

Jokainen varmasti tietää Guardiolan saavutukset ja pääpiirteittäin tavan, jolla hänen joukkueensa pelaavat. Tänään espanjalaisvalmentaja saa vastaansa joukkueen, joka pelaa jalkapalloa hyvin pitkälle samojen pääperiaatteiden kautta.

Verrataan hetki joukkueiden lukemia ja verrataan niitä kaikkiin top 5 -sarjojen joukkueisiin, jotta saamme kuvan, kuinka pallovarmat joukkueet tänään kohtaavat.

Tilasto City Sijoitus Napoli Sijoitus
Pallonhallinta 63% 1. 59% 5.
Onnistuneita syöttöjä ottelua kohden 608,75 2. 640,63 1.
Syöttöprosentti 90% 1. 89% 3.
Syötön keskiverto pituus 17m 4. 16m 1.

Lähde: Squawka

Luvassa on siis todellista juhlaa pallonhallintapelin ystäville.

Edellisessä kahdeksassa ottelussa keskimäärin huimat neljä maalia tehnyt Man City on kotietunsa vuoksi ennakkosuosikki, mutta tässä herkkupalassa kaikki on mahdollista.

Guardiolalta puuttuu käytöstään varmuudella Benjamin Mendy ja myös Vincent Kompanyn pelaaminen on epätodennäköistä. Napolilta puuttuu näillä näkymin ainoastaan pitkäaikaispotilas Arkadiusz Milik.

Maribor – Liverpool

Jos kahdessa aikaisemmassa ennakossa lähtökohdat ovat hyvin tasaiset, niin illan kolmannessa englantilaisjoukkueen ottelussa on vain yksi ennakkosuosikki, Liverpool

Olisi liioittelua sanoa Jürgen Kloppin miehistön olevan suurissa vaikeuksissa Mestarien liigan E-lohkossa, mutta voi todeta, ettei pelit Euroopassa ole sujunut heidän toivomalla tavalla. Kahden kierroksen jälkeen joukkueen saldona on 2-2-kotitasapeli Sevillaa vastaan ja 1-1-tasapeli Spartak Moskovan vieraana.

Nyt vastassa on kuitenkin se joukkue, jota vastaan Liverpoolin tulee ottaa täydet kolme pistettä tai muuten se tekee homman itselleen hankalaksi. Mariboria ei tule aliarvioida pelkästään sen takia, että se tulee reilun 2 miljoonan asukkaan Sloveniasta, mutta on fakta, ettei sen pelaajamateriaali vedä vertoja Liverpoolille.

Transfermarkt arvioi Luka Zahovicin olevan 1,4 miljoonan euron arvoinen. Summa on Mariborin suurin. Keskiverto Liverpool-pelaajan arvo on puolestaan 15,5 miljoonaa euroa.

Kloppilla on ollut Valioliigassa vaikeuksia murtaa alas vetäytyvien joukkueiden puolustusta. Todennäköisesti tänään on edessä jälleen sellainen haaste, sillä Maribor lähtenee otteluun tiivis puolustuspelaaminen ykkösprioriteettinaan.

Liverpoolilta puuttuu ottelusta varmuudella loukkaantuneet Adam Lallana ja Sadio Mané. Myös Nathaniel Clynen pelaaminen on epävarmaa.

Kaikki ottelut:

Real Madrid – Tottenham

Manchester City – Napoli

Maribor – Liverpool

APOEL – Borussia Dortmund

Feyenoord – Shakhtar

Monaco – Besiktas

RB Leipzig – Porto

Spartak Moskova – Sevilla