Viime päivinä on puhuttu valmentajien pitkistä sopimuksista.

Tottenhamin puheenjohtaja Daniel Levy sanoo Guillem Balaguen uutuuskirjassa, että hän haluaisi Mauricio Pochettinon luotsaavan Spursia seuraavan 10 tai 15 vuoden ajan. Pochettino vastasi, että hän haluaisi allekirjoittaa sellaisen sopimuksen (lue lisää tästä).

Viime vuosilta tai vuosikymmeniltä tunnetaan erityisesti kaksi tapausta, joissa sama valmentaja on pysynyt pestissään hyvin pitkään. Sir Alex Ferguson luotsasi Manchester Unitedia noin 27 vuotta ja Arsène Wenger on pysynyt Arsenalissa 21 vuoden ajan.

Unitedin nykyinen manageri José Mourinho otti asiaan kantaa Mestarien liiga -ottelun alla pidetyssä lehdistötilaisuudessa. Hänen mukaansa Pochettinon haave on utopiaa.

– Miten modernissa jalkapallossa on mahdollista, että kukaan manageri pysyy samassa seurassa 15-20 vuotta? On mahdotonta olla 17:ää vuotta samassa seurassa, vaikka haluaisi, Mourinho sanoi.

– Luulenpa, että Arsène Wenger on viimeinen. Luulen, että se on mahdotonta meille [muille]. On niin paljon paineita.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!