Liverpoolin edustusjoukkueen kehitysvalmentaja Pepijn Lijnders jättää tehtävänsä ja siirtyy hollantilaisen NEC Nijmegenin päävalmentajaksi maan toiselle sarjatasolle.

Lijndersin työnkuvaan kuului toimia linkkinä seuran lupaavimpien junioreiden ja Jürgen Kloppin valmentaman ykkösjoukkueen välillä.

Hollantilaisvalmentaja liittyi Liverpooliin vuonna 2014 portugalilaisesta Portosta, jossa hän työskenteli seitsemän vuoden ajan. Hänet nimitettiin aluksi Liverpoolin akatemian alle 16-vuotiaiden vastuuvalmentajaksi, mutta vuoden jälkeen hänet ylennettiin nykyiseen tehtäväänsä, jossa hänen vastuunsa kasvoi entisestään Kloppin tultua manageriksi vuonna 2015.

Klopp povasi jo viime keväänä Lijndersin siirtyvän päävalmentajaksi tulevaisuudessa, mutta nyt kun hänen ennustuksensa toteutuu, on Liverpool-manageri myös luonnollisesti pettynyt.

– Niin monet eri tunteet pulpahtavat pintaan, kun puhutaan siitä, että Pep jättää meidät, kommentoi Klopp Liverpoolin verkkosivuilla.

– Ensinnäkin olen musertunut, että menetämme niin tärkeän jäsenen valmennusryhmästämme ja niin mahtavan ihmisen.

– Mutta sitä helpottaa se fakta, että olen erittäin innoissani siitä, että hän on saanut tämän fantastisen mahdollisuuden. Vaikka kuinka haluaisimme pitää hänet täällä meillä, niin emme voi seistä hänen tiellään tällaisen tilaisuuden tullessa eteen.