Liverpool kaatoi maajoukkuetauon jälkeen Watfordin 3-0 Vicarage Roadilla.

Liverpoolin hyökkäyskolmikko Sadio Mané, Roberto Firmino ja Mohamed Salah olivat jokainen tehtailemassa joukkueensa maaleja.

Mané syötti punapaitojen osumista kaksi, kun taas Firmino ja Salah onnistuivat kummatkin kertaalleen maalinteossa.

Watford Football Club

@WatfordFC
🔢 | 3️⃣ changes to #watfordfc's line-up against @LFC today!

➡️ Masina, Capoue, Deeney
⬅️ Holebas (calf), Chalobah, Success

#WATLIV

Liverpool FC

@LFC
🙌 Here's how we line up against @WatfordFC...

Joe Gomez misses out due to a kick on the ankle in training, but it is not serious.

#WATLIV

Liverpoolilta oli itapäivän ottelusta jopa kolme pelaajaa sivussa, kun sekä Joe Gomez, Adam Lallana että Alberto Moreno olivat kaikki loukanneet itseään maajoukkuetauon aikana. Kapteeni Jordan Henderson sen sijaan palasi pelikentille palauduttuaan aiemmasta lihasvammastaan.

Ottelu alkoi hyvin tasaisesti. Watford pääsi jopa yllättämään liverpoolilaiset, kun Gerard Deulofeu osui vieraiden verkkoon jo kahden minuutin pelin jälkeen. Punapaitojen onneksi tilanne vihellettiin kuitenkin paitsioksi.

Kumpikaan joukkue ei tuntunut pääsevän kunnollisille maalintekopaikoille ensimmäisen puoliajan aikana. 39 minuutin kohdalla molemmissa päissä kuitenkin tapahtui, kun sekä Ben Foster että Alisson venyivät maaleillansa hienoihin torjuntoihin.

Foster liimasi ensin Firminon kovan laukauksen, jonka jälkeen Watford hyökkäsi nopeasti vastaan. Hyökkäyksen päätteeksi Roberto Pereyra pääsi laukomaan puolivolleysta kohti maalia, mutta Alisson torjui laukauksen fantastisesti ulos pelialueelta.

Foster pääsi hetken päästä uudelleen torjuntatöihin, kun englantilaisveskari esti sekä Manén että Salahin maalintekoyritykset. Liverpool oli viimein pääsemässä hyvään vauhtiin, mutta puoliaikavihellys päätti ensimmäisen jakson maalittomassa tasatilanteessa.

Liverpool sai kuitenkin pelin haltuunsa myös tauon jälkeen. Mané osui 50. peliminuutilla tolppaan, jonka jälkeen Firmino oli päästä tökkäämään pallon tyhjiin. Avustava erotuomari oli kuitenkin huomannut senegalilaishyökkääjän olleen paitsiossa.

Liverpoolin pallonhallinnasta huolimatta Watford onnistui ajoittain hyökkäämään vastaan. Kotijoukkueen olisi kenties pitänyt saada rangaistuslaukaus, kun Andrew Robertson kamppasi Will Hughesin liverpoolilaisten boksin sisällä 55 minuutin pelin jälkeen. Erotuomari ei kuitenkaan nähnyt tilanteessa mitään väärää.

Liverpool avasi maalihanansa viimein ottelun 67. peliminuutilla. Jürgen Kloppin luottokolmikko Firmino, Mané ja Salah taiteilivat punapaidat ottelussa upeasti 1-0-johtoon. Salah iski Manén keskityksestä jo kauden seitsemännen osumansa Valioliigassa.

Liverpoolin päästyä maalinmakuun, ei kotijoukkue löytänyt enää tietänsä takaisin peliin.

Englannin maajoukkueessakin viime viikolla osunut Trent Alexander-Arnold vei Liverpoolin 2-0-johtoon upealla vapaapotkumaalilla 15 minuttia ennen pelin päätösvihellystä.

Ottelu alkoi olemaan pikkuhiljaa taputeltu, mutta minuutti ennen pelin loppua Roberto Firmino löysi vielä tiensä maalintekijälistalle. Foster torjui Manén laukauksen korkealle ilmaan, eikä brasilialaishyökkääjä epäonnistunut puskiessaan reboundin aina maalin perukoille asti.

Liverpool voitti ottelun lopulta lukemin 3-0, mutta Kloppin harmiksi Henderson otti ottelun loppuhetkillä pelin toisen keltaisen korttinsa, ja kärsi turhauttavan ulosajon. Englantilaiskeskikenttä ei täten saa pelata ensi viikon valioliigaottelussa paikallisvastustaja Evertonia vastaan.

Liverpool jahtaa voittonsa myötä Manchester Cityä sarjataulukon toisella sijalla. Pep Guardiolan joukkue puolestaan kaatoi tänään West Hamin 4-0 vieraissa.