Manchester Unitedin kannattajat lienevät yhtä mieltä siitä, että 1-1-vierastasapeli ei ole huonoin mahdollinen tulos Eurooppa-liigassa, mutta moni odotti varmasti joukkueelta enemmän torstain ottelusta belgialaista Club Bruggea vastaan.

United antoi Bruggelle lahjamaalin vajaan vartin kohdalla, kun Emmanuel Dennis pääsi viimeistelemään suoraan Simon Mignolet’n antamasta maalipotkusta. Diogo Dalot ja Brandon Williams tekivät kunniakujan nigerialaiskärjelle, joka jatkoi juoksuaan kohti vieraiden maalia. Lopuksi Dennis nosti pallon yli United-vahti Sergio Romeron, joka lähti seikkailemaan rangaistusalueensa ulkopuolelle.

Lahjapalvelu pelasi kuitenkin myös toisessa päädyssä. Anthony Martial rokotti kotijoukkuetta 20 minuuttia myöhemmin, kun hän anasti pallon suoraan Bruggen rajaheitosta ja karkasi läpiajoon.

Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær myönsi puutteet vieraiden pelaamisessa, mutta hän osoitti syyttävällä sormella myös sateen kastelemaa Jan Breydel Stadionin nurmea ja Eurooppa-liigan pelipalloa.

– Tämä oli vaikeiden olosuhteiden ottelu. Alusta vaikutti lähes tekonurmelta. Pallo pomppi ja liikkui todella, todella nopeasti.

– Veikkaan, että kuka tahansa pelaaja voi allekirjoittaa, että [Eurooppa-liigan] pallo ei helpota jalkapallon pelaamista.

Valitus pelipallosta tuskin menee läpi esimerkiksi Wolverhamptonin Diogo Jotalle, joka on tehnyt kahdessa edellissä Eurooppa-liigan ottelussaan kummassakin hattutempun.

Eurooppa-liigassa pelataan japanilaisen Moltenin valmistamalla pallolla. Kuva: Getty Images

– Me annoimme heille maalin heidän maalipotkusta ja he antoivat meille maalin sivurajaheitosta, joten molempien joukkueiden keskittyminen herpaantui, jatkoi Solskjær.

– Pelissä oli joitain hetkiä, jolloin me nukahdimme. Me emme olleet ottelun alussa oikein hereillä, mutta saimme tasapelin ja vierasmaalin, joten odotamme innolla ensi viikkoa.

Norjalaismanageri teki edellisestä ottelusta kuusi muutosta avauskokoonpanoonsa. Häneltä kysyttiin lehdistötilaisuudessa, kannattiko tuo päätös.

– Meidän on jatkettava [koko] joukkueen käyttämistä. Meidän on käytettävä pelaajia ja annettava heille mahdollisuus pelata itsensä takaisin pelaavaan kokoonpanoon ja hyvään vireeseen, koska meillä on niin paljon otteluita.

– Tänään meidän kannatti tehdä nuo vaihdot. Meillä on sunnuntaina edessä iso ottelu Watfordia vastaan.

Manchester United isännöi Club Bruggea toisessa osaottelussa ensi viikon torstaina Old Traffordilla. Otteluparin voittaja etenee Eurooppa-liigan neljännesvälieriin.

LUE MYÖS:

Lähteet: BBC, MUTV