Portugalilainen Bruno Fernandes oli globaalisti koko tammikuun siirtoikkunan kallein hankinta. Manchester United maksoi Fernandesista 55 miljoonaa euroa – yli 20 miljoonaa euroa enemmän kuin tammikuun toiseksi kallein pelaajasiirto koko maailmassa oli.

Sunnuntaina Fernandes oli elementissään, kun United kukisti Watfordin maalein 3-0. 25-vuotias portugalilainen ampui ensin rankkarista Unitedin avausmaalin ja oli sitten järjestelemässä sekä Anthony Martialin että Mason Greenwoodin osuma.

Pelin jälkeen Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær ylisti Fernandesin pelitaitoja vuolaasti ja esitti hankinnastaan myös kiinnostavan vertauksen.

– Tämän päivän markkinoilla me teimme hyvän kaupan, Solskjær sanoi lehdistölle Sky Sportsin mukaan.

– Hän on pärjännyt todella hyvin ja antanut muillekin buustia. Hän on tehnyt yleisölle jotain. Sen näkee kannattajista. He ovat tottuneet pelaajiin, joilla on luonnetta, asennetta ja laatua. Hänellä on kaikki sellaiset Manchester Unitedin pelaajan ominaisuudet, joita fanit ovat nähneet monta, monta kertaa ennenkin.

– Ensimmäisten treenien ensiminuutista alkaen hän on ollut ryhmässä läsnä, ja vaatinut heti saada palloa. Jotkut pelaajat lämpenevät hitaasti, mutta hän luotti saman tien itseensä.

Bruno Fernandes voi olla myös ratkaisu Manchester Unitedin rankkariongelmiin, sillä hän on upottanut maaliin kaikki 13 viimeistä rankkariaan. Viimeksi Fernandes epäonnistui pilkulta huhtikuussa 2016, kun hän pelasi vielä Udinesessa.

– Hän on vähän kuin sekoitus (Paul) Scholesia ja (Juan Sebástian) Verónia. Hänellä on Verónin temperamentti ja sekä hänen että Scholesin taitoja.

– Fernandes on ollut fantastinen. Hänellä on Manchester Unitedin luonne, ja hän haluaa nousta esiin Old Traffordilla. Hän haluaa koko ajan palloa, määritellä pelin rytmiä, auttaa pelikavereitaan ja ohjata peliä. Hänen rankkarinsa oli suurenmoinen, norjalaismanageri jatkoi kehujaan.

[readmore from=Fernandes-Bruno]

Solskjærin mielestä toinen perättäinen voitto oli erittäin tärkeä taistelussa paikasta Mestarien liigaan ensi kaudeksi. Edessä on kuitenkin hyvin mielenkiintoisia pelejä.

– Haluamme Mestarien liigaan. Edessämme on neljä isoa sarjapeliä Evertonia, Manchester Cityä, Tottenhamia ja Sheffield Unitedia vastaan. Kaikki ne ovat sarjan kärkipään lähellä. Tämä on meille tärkeä kuukausi.