Jürgen Klopp on vahvistanut, ettei Xherdan Shaqiri ole mukana sunnuntain Merseysiden derbyssä Evertonia vastaan loukkaantumisen takia.

Shaqiri ei ole juurikaan pelannut Liverpoolille tällä kaudella. Hänen ainut esiintymisensä vuoden 2020 puolella tuli joukkueen 1-0-voitossa Tottenhamia vastaan viime tammikuussa.

Sveitsin maajoukkuelaituri on joutunut kamppailemaan loukkaantumistensa kanssa pitkin kautta. Hän oli yhteensä kaksi kuukautta sivussa pohjevamman takia aiemmin tällä kaudella.

Klopp kertoi torstaina, ettei kukaan olisi sivussa sunnuntain 236. Merseysiden derbystä. Hänen väitteensä ei kuitenkaan sisältänyt Shaqiria, joka ei osallistu Goodison Parkilla pelattavaan paikalliskamppailuun.

– Hän loukkaantui, eikä hän ole valmis, mutta hän on hyvässä tilanteessa. Shaq on harjoitellut, mutta ei kovinkaan paljoa muun joukkueen kanssa.

[readmore from=Xherdan-Shaqiri]

– Hän ei ole sivussa pitkään, mutta hän on ainut pelaaja poissa kokoonpanosta, Klopp kertoi Liverpool Echon mukaan.

28-vuotiaan Shaqirin aika Liverpoolissa on vahvojen huhujen mukaan tulossa pian päätökseen. Vuonna 2018 Anfieldille saapunut laituri olisi tiettävästi saatavilla vähintään 25 miljoonan punnan siirtokorvausta vastaan, mutta kyseinen hinta voi olla liian suuri kiinnostuneillekin seuroille koronaviruspandemian vaikutusten jälkeen.