Wolvesin meksikolaishyökkääjä Raúl Jiménez loukkaantui viime marraskuussa Arsenalia vastaan pelatussa valioliigaottelussa vakavasti.

30-vuotiaan Jiménezin kallo murtui yhteentörmäyksessä Arsenal-toppari David Luizin kanssa. Hyökkääjälle annettiin happea kentällä ennen kuin hänet kiidätettiin sairaalaan, missä hänelle tehtiin hätäleikkaus kallonmurtuman vuoksi.

Viime viikonloppuna Jiménez teki paluun valioliigaviheriöille lähes yhdeksän kuukauden tauon jälkeen. Samalla hän myös pelasi ensimmäistä kertaa täydet 90 minuuttia kallonmurtumansa jälkeen.

Paluu pelikentille oli kaikkea muuta kuin itsestäänselvyys. Jiménezin mukaan lääkärit pitivät ihmeenä sitä, että hän ylipäätään selvisi vakavasta tilanteesta hengissä.

– Kirurgit ja lääkärit kertoivat minulle tapahtuneesta ja puhuivat riskeistä. Joskus se ei ole sitä mitä haluat kuulla, mutta se on heidän tehtävänsä. He sanoivat minulle, että hengissä selviäminen oli ihme, Jiménez kertoi medialle tiistaina.

– Luu oli murtunut ja aivoissani oli vähän verenvuotoa. Siksi leikkauksen piti olla nopea ja se oli todella hyvää työtä lääkäreiltä.

– Kallonmurtumasta toipuminen kesti hieman odotettua kauemmin. On kuitenkin todellinen ihme, että olen täällä nyt kanssanne.

Vakavasta loukkaantumisesta huolimatta Jiménez ei missään vaiheessa edes miettinyt uransa lopettamista.

– En missään vaiheessa miettinyt urani lopettamista. Siinä oli mahdollisuus, mutta olin kokoajan varma, että palaan pelikentille, meksikolaishyökkääjä kertoi.

[readmore from=Raul-Jimenez]

Wolvesin maalitykki joutuu lääkärien määräyksestä pelaamaan koko loppu-uransa ajan suojakypärä päässään varjellakseen murtunutta kohtaa. Mikäli Jiménez saisi itse asiasta päättää, ei kypärää nähtäisi hänen päässään.

– Jos se olisi minusta kiinni, en käyttäisi sitä. Pelaisin normaalisti. Mutta lääkärit sanoivat minulle, että suojalla estämme jotain sellaista, mikä voisi tällä hetkellä olla vaarallista minulle, Jimenez paljasti.

Jiménezin on edustanut Wolvesia vuodesta 2018 lähtien. Hän on pelannut seurassa 111 ottelua ja onnistunut maalinteossa 48 kertaa. Hänen sopimuksensa ulottuu kesään 2024 saakka.