Newcastle hakee uutta virettä kauteensa lauantai-iltapäivällä Arsenalin Emiratesilta. Upporikkaaseen saudiomistukseen siirtyneen seuran edustusryhmällä on syytä varovaiseen optimismiin; manageri Eddie Howe on selättänyt koronataudin, ja ykkösvahti Martin Dubravka palaa tontilleen toivuttuaan vaikeasta loukkaantumisesta.

Joukkueella on Valioliigassa vain yksi mahdollinen suunta, sillä kausi on tähän saakka ollut täysi katastrofi. Magpies on taulukon viimeisenä, eikä edelleenkään ole voittanut peliäkään. Meneillään on myös surkea jakso omassa päässä; ensi kertaa 66 vuoteen joukkue on epäonnistunut maalinsa puhtaana pitämisessä peräti kahdessatoista kauden ensimmäisessä ottelussa.

12 ottelua on tuottanut Newcastlelle kuusi pistettä. Sen maaliero on ennen Arsenal-ottelua -12. Historian pisin voitoton putki ei kuitenkaan vielä ole päällä; vuonna 1999 kolmea pistettä ei herunut 14 ottelun aikana. Mikäli lauantainakin tulee tappio, sivuaa joukkue vuoden 2007 ja 2008 välille osunutta 13 voitottoman pelin saldoa.

Vielä yksi putki, jonka Howe joukkueineen varmasti haluaa tukkia: Newcastle on hävinnyt viimeiset 10 otteluaan Arsenalin vieraana.

Lähde: BBC