Norwichin manageri Dean Smith raivostui Manchester Citylle tuomitun rangaistuspotkun seurauksena viikonlopun ottelussa, joka päättyi lopulta Cityn 4–0-vierasvoittoon.

– Se ei ikinä ollut rangaistuspotkun arvoinen tilanne, ja kerroin Andrelle (Marriner, erotuomari), että se oli pateettinen päätös, Smith pauhasi.

– Saan varmasti rastin (erotuomaripomo) Mike Rileyn tilastoihin, mutta se ei ikinä ollut rangaistuspotku. Hän ei antanut sitä tönäisystä. Hän sanoi, ettei olisi antanut sitä ylävartalokontaktista, hän jatkoi.

Smithin mukaan rangaistuspotku tuomittiin alavartalokontaktista tilanteessa, jossa kaksi pelaajaa vain törmäsi toisiinsa.

– Se ei vaikuta hetkauttavan tuomareita, kun 3–0-tilanteessa annetaan tuollaisia rangaistuspotkuja, mutta se ehdottomasti satutti meitä.

Teemu Pukin edustaman Norwichin tilanne putoamisviivan alapuolella näyttää tukalalta, sillä hyviä hankintoja omistajavaihdoksen myötä tehnyt Newcastle on päässyt voittotahtiin. Myös Smithin miehistö on parantanut.

– Mielestäni suurin kohteliaisuus, jonka voin antaa heille (Norwich), on se, että minusta heillä on nyt mahdollisuus (pysyä sarjassa), ex-pelaaja Jermaine Jenas totesi BBC:n Match of the Day -ohjelmassa.

– Aiemmin heillä ei mielestäni ollut minkäänlaista mahdollisuutta. (Dean Smithin) työ on saanut ihmiset alkamaan uskoa, että he saattavat olla yksi niistä joukkueista, jotka nousevat pois putoamisviivan alapuolelta. Heillä on kuitenkin paljon työtä tehtävänä.

Lähde: Norfolk Live