Mestarien liigan välieräpaikka on jo lähes varmasti Manchester Cityn ennen toisen osaottelun alkamista. Joukkue lähtee Münchenissä tänään pelattavaan toiseen otteluun turvallisin yhteismaalein 3-0.

Viime viikolla otteluparin ensimmäisessä ottelussa City nöyryytti päävalmentajansa Pep Guardiolan johdolla vanhaa joukkuettaan. Vuosina 2013-2016 Bayern Müncheniä luotsannut Guardiola siirtyi Manchesteriin kolmen peräkkäisen Bundesliiga-mestaruuden jälkeen. Nyt Pep tekee ensimmäisen paluunsa Allianz Areenalle.

Pep Guardiolalla mahdollisuus hurjan nopeaan ennätykseen

Jos City voittaa tänään, tulisi Guardiolasta kolmas sataan voittoon yltänyt valmentaja turnauksen historiassa. Guardiola tulee lähes varmasti saavuttamaan sata voittoa nopeammin kuin edeltäjänsä Carlo Ancelotti ja Sir Alex Ferguson.

Sadan voiton kohdalla oli Ancelottilla otteluita kasassa 180, Fergusonilla puolestaan 184. Guardiolalla niitä on vasta 157, joten tämä ennätys todennäköisesti menee heittämällä espanjalaisen nimiin. Real Madridia valmentava Ancelotti on kaikkien aikojen menestyksekkäin valmentaja Mestarien liigassa. Voitettuja otteluita hänellä on yhteensä 105.

Guardiola on tällä hetkellä kuuden voiton päässä Ancelottista, ja on hyvin todennäköistä, että valmentajat kohtaavat toisensa välierissä tälläkin kaudella. Ancelotti ja Real Madrid olivat viime kaudella niukasti parempia päihittäen Cityn uskomattoman loppukirin jälkeen.

Bayern ei ole säväyttänyt uuden valmentajansa kanssa

Tänään Guardiolalla on vastassa tuttu joukkue sekä tuttu päävalmentaja Thomas Tuchel. Hän siirtyi hiljattain Bayernin valmentajaksi korvaamaan potkut saaneen Julian Nagelsmannin.

Vasta alle kuukauden bavarialaisia valmentanut Tuchel on vaikean paikan alla. Hänelle on ehtinyt kertyä vain viisi ottelua vyölle Münchenin valmentajana. Niistä kaksi on voittoja, kaksi tappioita ja yksi tasapeli. Nämä eivät ole vahvat lähtökohdat huippuvireistä Manchester Cityä vastaan kolmen maalin takaa-ajoasemasta.

Cityllä oli myös omat vaikeutensa turnauksessa aiemmin. Nyt kuitenkin joukkueella näyttäisi menevän kaikki oikein ja sillä on mahdollisuus upeaan triplamestaruuteen. Valioliigassa joukkue hengittää Arsenalin niskaan ja FA-cupin välierässä vastaan asettuu Mestaruussarjassa pelaava Sheffield United.

Bayernin Sadio Mané saattaa päästä takaisin joukkueeseen ja illan otteluun. Mane löi joukkuetoveri Leroy Sanéa viime viikon tappion jälkeen Manchesterissa. Sen seurauksena Tuchel määräsi Manén sivuun joukkueesta ja maksamaan käytöksestään lähes 300 000 euron sakot.

Serge Gnabry nähdään mahdollisesti jälleen hyökkäyksen kärjessä mikäli Eric Maxim Choupo-Moting ei saa polveaan pelikuntoon. Lucas Hernández ja Manuel Neuer ovat koko loppukauden sivussa.

Phil Foden nähdään myös pitkästä aikaa Cityn joukkueessa. Guardiola kertoi Fodenin matkustavan joukkueen mukana Saksaan, mutta viittasi Fodenin aloittavan penkin puolella.

Ottelu potkaistaan käyntiin keskiviikkona kello 22. Samanaikaisesti puolivälierä pelataan myös Italiassa. Kahden maalin johtoasemassa oleva Inter Nazionale isännöi portugalilaista Benficaa.

Artturi Haataja

Lue myös