Tanska voitti San Marinon tiistai-iltana EM-karsinnoissa 2-1.

Rasmus Højlund viimeisteli Tanskan ensimmäisen maalin.

San Marinon puolustajat käyttäytyivät varsin aggressiivisesti Højlundia kohtaan läpi ottelun. Toisella jaksolla San Marinon konkaripuolustaja Roberto Di Maio taklasi polvellaan Højlundia selkään. Ottelun jälkeen Højlund latasi suorat sanat saamastaan kohtelusta.

– Viimeisellä kaksinkamppailulla ei ollut mitään tekemistä jalkapallon kanssa. Se oli lopulta naurettavaa. Tuollainen rike ei voi johtaa keltaiseen korttiin. Polvi selkään. Suora punainen kortti, jos minulta kysytään, Højlund totesi tanskalaismedialle.

41-vuotiaana San Marinon A-maajoukkueeseen noussut Di Maio ei jäänyt hiljaiseksi. Toppari kertoi oman näkemyksensä tapahtuneesta sosiaalisessa mediassa keskiviikkona.

– Tänään sain lukea, että 80 miljoonan euron mies valitti San Marinon puolustajilta saamastaan kohtelusta. Rakas Rasmus, kenties tämän päivän jalkapallossa, josta fyysinen kontakti on jo hävinnyt, voit tehdä meistä pienemmistä vastustajista pilkkaa rumilla tempuilla tai filmata jatkuvasti toivoessasi VAR:lta rangaistuspotkua. Olisin halunnut nähdä sinut kentällä 15 vuotta sitten, kun vain oikeat miehet pelasivat jalkapalloa, Di Maio kirjoitti Instagramissa.

Manchester United hankki Højlundin kesällä Atalantasta 75 miljoonalla eurolla. Tanskalaiskärki on viimeistellyt alkukaudella seurajoukkueessaan kahdeksaan otteluun kolme maalia.

LUE MYÖS: Manchester Unitedin jättihankinta törkeän rikkeen kohteena – ”Ei mitään tekemistä jalkapallon kanssa”