Arsenalin maalivahtitilanne on aiheuttanut paljon puhetta julkisuudessa alkukaudella. 

Aaron Ramsdale pelasi hienon viime kauden Arsenalin maalilla, mutta päävalmentaja Mikel Arteta päätti hankkia David Rayan kesän siirtoikkunassa kilpailemaan peliajasta englantilaisvahdin kanssa.

Raya saapui Brentfordista lainalle Arsenaliin ja nappasi syyskuussa ykkösvahdin paikan itselleen. 

Raya on esiintynyt edukseen Arsenalin maalilla, vaikka viime ottelut ovatkin sujuneet aiempaa heikommin. Raya oli epävarma viime viikonlopun Chelsea-ottelussa. 

Sky Sportsin jalkapalloasiantuntija Gary Neville otti kantaa joukkueen maalivahtitilanteeseen.

– Raya aloitti Arsenal-uransa hienosti, mutta sitten hän pelasi heikon ottelun Mestarien liigassa. Nyt tässäkin pelissä on huomattavissa, että tilanne on muuttumassa vaikeaksi. Rayalla on sellainen katse kasvoissaan kuin hän pyytäisi apua. Hänen pelipaikkansa on kaikista vaikein ja lisäksi Raya on Arsenalin kaltaisessa suurseurassa jatkuvan paineen ja katseiden alla. Etenkin maalivahtina.

Neville ei ole vakuuttunut Artetan luomasta kilpailutilanteesta maalivahtien välille.

– Arteta on luonut tämän tilanteen. Tämä on poikkeuksellinen tilanne, mutta Arteta sanoi sen voivan onnistua. En itse koskaan uskonut tämän onnistuvan ja mielestäni nyt näemme sen aiheuttamat ongelmat. Tilanne luo painetta. Ramsdale ei epäonnistunut alkukaudella ja nyt Raya on alkanut tekemään virheitä.