Manchester Unitedin maalivahti André Onana on vastannut kriitikoilleen, jotka närkästyivät siitä, että hän ei pelannut Kamerunin avausottelussa Afrikan mestaruusturnauksessa.

Kamerun avasi maanantaina turnauksensa 1-1-tasapelillä Guineaa vastaan, mutta Onanaa, 27, ei nimetty kokoonpanoon mukaan.

Onana sai Kamerunilta luvan saapua myöhemmin turnaukseen, koska hän halusi pelata sunnuntaina Unitedin sarjapelissä Tottenhamia vastaan.

Valioliiga-ottelun päätyttyä Onana matkusti yksityiskoneella Norsunluurannikolle, jossa kisat pelataan. Sääolosuhteiden takia kone ei pystynyt laskeutumaan Yamoussoukrossa, jossa Kamerun pelasi avausottelunsa, joten Onana matkusti Abidjaniin ja sieltä autolla pääkaupunkiin.

Onana saapui Yamoussoukroon vain joitain tunteja ennen ottelua, eikä häntä nimetty kokoonpanoon, mikä tiettävästi suututti maalivahdin.

Päätös peluutuksesta oli päävalmentaja Rigobert Songin, mutta osa kannattajista ei katsonut hyvällä sitä, että Onana pelasi sunnuntaina Unitedin kanssa, vaikka tiesi Kamerunin aloittavan kisansa seuraavana päivänä.

– Se on kuin valinta isäni ja äitini välillä, mutta maani on tärkein, siksi olen täällä, sanoi Onana ESPN:n mukaan viitaten seura- ja maajoukkueeseen.

– Ihmiset voivat jatkaa arvosteluani, olen tottunut siihen. Teen sitä, mikä on hyväksi maalleni.

Onana jäi jo kerran eläkkeelle maajoukkueesta Qatarin MM-kisojen jälkeen ajauduttuaan riitaan päävalmentaja Songin kanssa, mutta hän palasi Kamerunin paitaan viime syyskuussa Burundia vastaan.

Kamerun kohtaa seuraavassa lohkopelissään Senegalin perjantaina.

ESPN FC

@ESPNFC
André Onana responded to critics after missing Cameroon's opening match of AFCON to feature for Man United against Tottenham.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!