Englannin A-maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate kehui Manchester Unitedin keskikenttäpelaajaa Kobbie Mainoota, vaikka ei valinnutkaan vielä tätä ryhmäänsä.

Mainoo, 19, pelaa läpimurtokauttaan Unitedin edustusjoukkueessa, ja monet spekuloivat, että hän saattaisi saada kutsun maaliskuun ystävyysotteluihin Brasiliaa ja Belgiaa vastaan.

Aiemmin Mainoo on pelannut maajoukkuejalkapalloa U19-ikäluokkaan asti. Monet povasivat nuorukaiselle kutsua Southgaten ryhmään myös siksi, että Mainoolla olisi vanhempiensa kautta mahdollisuus edustaa myös Ghanaa.

Englanti ei luonnollisesti halua menettää lahjakasta pelaajaa toiselle maalle, mutta Southgaten mukaan vielä ei ole Mainoon aika.

– Mielestäni hän pärjää loistavasti nuoreksi pelaajaksi, emmekä koskaan aikaile nuorten pelaajien nostamisessa miesten mukaan. Mutta hänellä on ollut vain kourallinen pelejä, ja kehityksen kannalta on oltava hyvin varovainen siinä, että nämä päätökset tehdään oikeaan aikaan, sanoi Southgate Athleticin mukaan.

– Mielestämme meidän pitäisi antaa hänelle tilaa kehittyä omaan tahtiinsa. Hän ei ole pelien määrän suhteen samassa pisteessä kuin Jude [Bellingham] ja Bukayo [Saka] olivat, kun he tulivat ensimmäistä kertaa mukaan.

– Mutta toistan: hän pärjää todella hyvin nuoreksi pelaajaksi. Hän on hyvä jalkapalloilija – sen näkee. Ja hän saa tällä hetkellä upeaa kokemusta Manchester Unitedista.

Premier League

@premierleague
Kobbie Mainoo in full flow 🥶

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!