Boxing Day pyörähti toden teolla käyntiin torstaina alkuillasta Valioliigassa.

Mikel Arteta debytoi Arsenalin päävalmentajana Bournemouth-ottelussa ja samaan aikaan Liverpoolissa Carlo Ancelotti valmensi ensimmäistä kertaa Evertonia, kun Burnley vieraili Goodison Parkilla.

Torstain suurin yllätys nähtiin Lontoossa. Chelsea hävisi Stamford Bridgellä Southamptonille lopulta luvuin 0-2. Michael Obafemi ja Nathan Redmond vastasivat vieraiden täysosumista. Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 2011, kun Chelsea on hävinnyt kaksi peräkkäistä kotiottelua Valioliigassa.

Artetan debyytti Arsenalin peräsimessä näytti hetken aikaa tappiolliselta, mutta Arsenal onnistui nousemaan tasoihin. Dan Gosling vei Bournemouthin johtoon kymmenisen minuuttia ennen taukoa ja Pierre-Emerick Aubameyang toi Arsenalin tasohin tunnin kohdalla. Kamppailu päättyi lopulta 1-1 -tasapeliin.

Ancelottin Everton onnistui kuin onnistuikin voittamaan hyvin puolustaneen Burnleyn. Ottelun ainoa maali näki päivänvalonsa kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun Dominic Calvert-Lewin vei Evertonin johtoon. Maali oli 22-vuotiaan hyökkääjän kauden kuudes Valioliigassa.

Teemu Pukki ja Norwich taipuivat Aston Villan vieraana 0-1. Kyseessä oli Norwichille rankka tappio, sillä Aston Villa oli ennen ottelua vain kolme pistettä Norwichia edellä. Norwich on Valioliigassa viimeisellä sijalla.