Englanti otti avauspuoliajan räjähtävien jaksojensa ansiosta maanantaina 3-2 -voiton Espanjasta.

Sevillan illassa nähty Nations League -peli toi Kolmen leijonan leiriin runsaasti ilonaiheita. Iso apina putosi niskasta; kyseessä oli maajoukkueen ensimmäinen voitto Espanjasta sitten vuoden 1987. Yli kolmikymmenvuotinen ”kirous” tuli lisäksi maaleilla, joiden tekijöille ne merkitsivät varmasti paljon.

Kahdesti osunut Raheem Sterling on median silmätikkuna Englannissa jatkuvasti – välillä ehkä aiheestakin. Tällä kertaa Manchester City -hyökkääjä todella käytti paikkansa. Ottelun avausmaali oli miehen ensimmäinen A-maajoukkueelle vieraskentällä tekemä, ja edellisestä osumasta tässä ryhmässä oli ehtinyt kulua jopa 1103 päivää.

Squawka

@Squawka
Raheem Sterling has scored his first England goal for 1103 days, finding the net for the first time since October 2015.

His first away goal for his country. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

Seuraava Englanti-maali syntyikin sitten vain hieman yli 20 minuuttia edellisen perään.

Myös Marcus Rashfordin osumatarkkuus on ollut aivan viime päivinäkin tapetilla, nyt saadun onnistumisen itseluottamusboostia 20-vuotiaalle voi vain kuvitella. Man United -pelaaja teki joukkueen keskimmäisen maalin tasan puolen tunnin pelin jälkeen.

Harry Kane ei tänään osunut, mutta sai nimiinsä kaksi syöttömerkintää. Valmentaja Gareth Southgatelle vaihtoehtoisten ratkaisijoiden löytyminen on tärkeää – Englannin maalintekovoimasta ollaan muun muassa Jamie Vardyn lopettamispäätöksen jälkeen oltu huolestuneita.