Mestarien liigan ensimmäinen jatkokierros jatkuu keskiviikkona.

Tottenham-Borussia Dormund

Tottenham on pelannut erikoisen kauden. Spurs on Valioliigassa kolmantena, vain viisi pistettä kärjestä, vaikka on joutunut kärvistelemään jälleen evakossa Wembleyllä.

Tottenham on kärsinyt olosuhteiden ohella loukkaantumisista. Harry Kane, Dele Alli, Ben Davies ja todennäköisesti myös Danny Rose huilaavat, kun Borussia Dortmund saapuu keskiviikkona Wembleylle.

Tottenham on pärjännyt vaikeuksista huolimatta erittäin hyvin. Pohjoislontoolaisilla on periaatteessa vielä mahdollisuus voittaa Valioliiga ja Mestarien liiga. Tämä on huima tilanne, sillä Tottenham on kuluttanut tällä kaudella siirtomarkkinoilla tasan nolla puntaa.

Manageri Mauricio Pochettino ansaitsee suuren kunnian. Argentiinalaisella on lehmän hermot. Hän jaksaa antaa nuorehkolle ryhmälleen aikaa ja rauhaa. Pochettino puskee suojattejaan hienovaraisesti eteenpäin.

Liljanvalkoisten ryhmä on hyvin yhtenäinen. Joukkueen riveistä löytää paikkaajia ja korvaajia. Esimerkiksi hyökkääjä Son Heung-min pelaa loistavaa kautta.

Pochettino on luottanut keskikentän timanttiin ja muotoon 4–1–2–1–2. Manageri Lucien Favre ja Dortmund vastaavat todennäköisesti numeroyhdistelmällä 4–2–3–1. 18-vuotias englantilaiskomeetta Jadon Sancho aloittanee vieraiden oikealla laidalla ja avauskokoonpanossa, sillä tärkeä Marco Reus huilaa lievän lihasvamman vuoksi. Sancho on tehnyt Bundesliigassa 21 ottelussa seitsemän ja pohjustanut yhdeksän osumaa. Tämä on herättänyt keskustelun siitä, miksi Manchester City päästi kyvyn pois kesällä 2017.

Mielenkiinto kohdistuu keskiviikkona siihen, miten Tottenham tukkii timantin sivustoille jäävät tilat. Davies ja Rose viihtyvät puolustuslinjan vasemmalla sivustalla. Jos sääreensä kolhun saanut Rosekin puuttuu, joutuu toppari Jan Vertonghen todennäköisesti paikkaamaan vasemmalle. Vertonghen on loistava puolustaja, mutta aavistuksen verkkainen ja parempi topparina.

Tottenham ja Dortmund kohtaavat jo kolmannen kerran neljän kauden aikana. Voitot menevät tällä hetkellä tasan 2–2.

Ajax-Real Madrid

Ilmassa on raikkautta, kun Ajax ja Real Madrid iskevät yhteen. Ajax on onnistunut kasvattamaan mainion porukan. Vieraiden 18-vuotias Vinicius Junior on taas kerännyt kehut. Gareth Bale on jäänyt kahdessa viime ottelussa penkille, kun Flamengon entinen hyökkääjä on loistanut.

Ajaxilla on hieman yllättävä maalitykki. Southamptonissa lähinnä syöttötaidoillaan vakuuttanut Dušan Tadić on tehnyt 22 osumaa tällä kaudella ja heiluttanut 12 viime ottelussa verkkoja 11 kertaa.

Ajax on Hollannin pääsarjassa toisena, mutta on kärsinyt heikosta vireestä. Verivihollinen Feyenoord voitti Ajaxin hiljattain 6–2. Onko seuran ensimmäinen Mestarien liigan jatkopeli 13 vuoteen vienyt huomion?

Nousukuntoinen Real Madrid on Espanjan pääsarjassa niin ikään toisena.

C More lähettää molemmat ottelut.