Toppari John Stones siirtyi Evertonista Manchester Cityyn kesällä 2016, ja odotukset olivat korkealla. Pelaaja todella haluttiin Etihadille, sillä tästä maksettiin tuolloin puolustajaksi todella korkea hinta, yli 55 miljoonaa euroa.

Sittemmin asiat ovat vaikeutuneet. Viimeistään Vincent Kompanyn lähdön jälkeen Cityn kipupiste on ollut nimenomaan keskuspuolustuksessa. Huolimatta manageri Pep Guardiolan ylistävistä lausunnoista, Stones ei ole ollut siihen ratkaisu.

– Kuten olen moneen kertaan sanonut, olen todella tyytyväinen Johniin niin ammattilaisena kuin ihmisenä. Haluan hänelle vain parasta. Keskustelemme tulevaisuudesta kauden päätyttyä.

Onko Stonesin ”paras” sitten Manchester Cityssä, on kysymys jonka vastaus saattaa selvitä piankin.

– Joskus minun toiveeni ei ole sama kuin pelaajan, tai seuran. Hän on nuori pelaaja, jonka otteisiin toivon jatkuvuutta. Jotkut pystyvät pelaamaan 11 kuukautta putkeen joka kolmas päivä, toiset eivät, manageri maalailee.

– Jos meidän on tehtävä muutoksia, keskustelemme niistä kauden jälkeen.

Loukkaantumisista kärsinen Stonesin ohi nokkimisjärjestyksessä näyttää ajaneen myös 19-vuotias espanjalaislupaus Eric Garcia. Keskiviikkoillan Newcastle-kohtaamisessa englantilainen kuitenkin nähtäneen avauskokoonpanossa.

– Tietenkin se, mitä haluamme sekä Stonesin että seuran tulevaisuudelta, on hänen paluunsa kentälle, ja se, että hän pystyy pelaamaan kolme-neljä kuukautta ilman loukkaantumisia.

Lähde: The Guardian