Manchester City julkisti kuukausi sitten tärkeän jatkosopimuksen, kun se kertoi solmineensa keskikenttäpelaaja Kevin de Bruynen kanssa kesään 2025 jatkuvan diilin.

Belgialaistähti oli neuvotellut Cityn kanssa viime syksystä lähtien. De Bruyne, 29, kertoi Sky Sportsin haastattelussa, että hän halusi tutkia Cityn lähivuosien menestymismahdollisuuksia ja omaa rooliaan joukkueessa ennen kuin hän sitoutui seuraan pidemmäksi aikaa. Niinpä hän palkkasi tuekseen analytiikkayhtiön, joka kävi Cityn joukkueenrakennusprosessin perinpohjaisesti läpi.

– Minä ja taustatiiminí halusimme vain miettiä, miltä joukkueemme näyttää tulevaisuutta ajatellen.

– Siinä oli enimmäkseen kyse siitä, miten joukkue oli kasattu tulevaisuutta varten verrattuna muihin joukkueisiin, pelaajien ikään, sopimuksiin perustuen. Sitten mietimme, miten minä autan joukkuetta jatkossa.

– Siinä ei ollut niinkään kyse raha-asioiden vertailusta. Halusimme vain katsoa, miten joukkue on rakennettu ja mikä olisi paras päätös minulle. Ei sillä, että olisin varsinaisesti tarvinnut apua siinä. Halusin enemmänkin vahvistaa ne tiedot, jotka minulla jo oli.

De Bruyne sanoi, että hän ei ole tilastojen ja analytiikan suurin ystävä, mutta hän tietää, kuinka isossa osassa ne ovat nykypäivän jalkapallossa.

– Tilastot ovat välillä minulle liikaa. Varsinkin keskikenttäpelaajana voi tehdä niin paljon hyviä asioita, jotka eivät näy tilastoissa.

– Tiedän, että monet ihmiset vertailevat pelaajia niin, mutta minä en oikeastaan välitä siitä. Tein tämän (analytiikkayhtiön palkkaus) katsoakseni joukkueemme rakennetta ja miten se on rakennettu tulevaisuutta ajatellen.

– Se (tilastot) on nykyään osa elämää. Asiat olivat täysin eri tavalla 10-15 vuotta sitten, kun kaikki vain katsottiin omin silmin, ja se oli siinä. ”Hän pelasi hyvin, hän ei pelannut hyvin”. Siinä se.

Analytiikkayhtiön palkkaaminen ei ollut ainoa tapa, jolla de Bruyne poikkesi muista jalkapalloilijoista sopimusneuvotteluissa. Hän hoiti nimittän varsinaisen neuvotteluosuuden itse, ilman pelaaja-agentin apua.