Liverpool-manageri Jürgen Klopp on ylpeä pelaajiensa kannanotosta Black Lives Matters -liikkeen puolesta. Liverpoolin pelaajat polvistuivat seuran harjoituksessa osoittaakseen mieltään rasismia vastaan (lue lisää).

Afroamerikkalaisen George Floydin kuolema viime viikolla Minneapolisissa poliisin pidätystilanteessa on nostanut keskustelua Yhdysvalloissa yhteiskunnallisista muutoksista ja yrityksessä saada rasismi päättymään. Sosiaalisessa mediassa levinnyt video poliisi Derek Chauvinista painamassa polvensa Floydin kaulalle useiden minuuttien ajaksi järkytti ympäri maailmaa.

Minneapolisin poliisin erottamaa Chauvinia syytetään toisen asteen murhasta. Myös muut tilanteeseen osallistuneet poliisit saivat syytteet avunannosta murhaan.

Liverpoolin pelaajat suorittivat protestinsa Anfieldin keskiympyrässä ennen maanantain harjoituksia. Polviliikkeestä on tullut Yhdysvalloissa rasismin ja poliisiväkivallan vastainen symboli, joka tunnetaan parhaiten amerikkalaisen jalkapallopelaaja Colin Kaepernickin käyttämänä NFL-urallaan.

– Se että käynmme tätä ja Black Lives Matteria läpi on luonnollista. Jos katsoo meidän joukkuettamme, meillä on pelaajia Afrikasta ja Englannista vastaavalla taustalla. Se on jo meille luonnollista, joten ensin emme edes ajatelleen antavamme viestiä maailmalle, Klopp kertoi Skylle.

– He päättivät tehdä tämän spontaanisti. Olen ollut jo pitkään ylpeä heistä, mutta tämä oli poikkeuksellinen hetki.