Liverpool jäi sunnuntai-iltana yllättävään 1-1-tasapeliin West Bromin isäntänä.

Vaikka Jürgen Kloppin miehistö hallitsi ottelutapahtumia läpi pelin, taisteli Sam Allardycen nousijaseura itselleen harvinaisen pisteen Anfieldin 2 000 kannattajan edestä. Kyseessä oli ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Liverpool jäi ilman kotivoittoa Valioliigassa.

Liverpool FC

@LFC
Points shared at Anfield.

#LIVWBA

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli kenties koko kauden yksipuolisin avausjakso. West Bromin kaikki 11 pelaajaa istuivat pallon takana, kun Liverpool etsi rauhassa rakoja maalipaikkojen luomiseksi.

Vierasjoukkueen tiukka pakka avautui ensimmäisen kerran jo 12. minuutilla, kun Joël Matip löysi Sadio Manén rangaistusalueen reunalta. Senegalilaishyökkääjä otti voimakkaan syötön rinnalla alas ja viimeisteli sen taitavasti vasempaan alakulmaan. 1-0.

Ensimmäisen puoliajan aikana Liverpool hallitsi palloa peräti 81-prosenttisesti. Laukauksia syntyi seitsemän, mutta vain yksi osui tolppien väliin. Ilman yhtäkään maaliyritystä jäänyt West Brom sai sen sijaan vain 46 syöttöä omille, eli 39 vähemmän kuin Liverpool-kippari Jordan Henderson yksinään.

85 - Jordan Henderson completed 85 passes for Liverpool in the first half, almost twice as many as West Brom managed as a team (46). Strolling.

Toisen puoliajan alussa West Bromin peli-ilme oli jo paljon pirteämpi. Allardycen miehistö uskalsi nousta joukkueena hyökkäykseen ja pakotti Alissonin ensi kertaa torjuntatöihin 51. minuutilla.

Lisää harmaita hiuksia Liverpoolille aiheutti Matipin loukkaantuminen. Kamerunilaistoppari jätti kentän ottelun 59. minuutilla nivusongelman takia ja tilalle vaihdettiin Rhys Williams.

Williams joutui ensitöikseen juoksukilpaan Karlan Grantin kanssa, eikä saanut pysäytettyä WBA:n hyökkääjähankintaa. Liverpool-nuorukaisen onneksi yhden maalin tällä kaudella viimeistellyt englantilaiskärki laukoi läpiajosta päin Alissonia, eikä WBA noussut tasoihin.

Klopp alkoi turhautua pelaajiensa tekemiseen kentän laidalla. Saksalaisluotsi sai jopa keltaisen kortin korotettuaan ääntään erotuomarille. WBA otti Liverpoolin hermostuneisuudesta hyödyn irti ja 82. minuutilla verkko viimein heilui.

[readmore from=Liverpool]

Pelikiellosta palannut portugalilaistaituri Matheus Pereira keskitti pallon boksiin lyhyenä annetun kulmapotkun jälkeen, ja Fabinhon yläpuolelle noussut Semi Ajayi puski sen tolpan kautta sisään. 1-1.

Liverpool laittoi taas kaasun pohjaan ja pakotti WBA:n takaisin oman alueensa ympärille. Roberto Firmino kävi 89. minuutilla hyvin lähellä 2-1-maalia, mutta Sam Johnstonen ilmiömäinen heittäytyminen pelasti vieraat myöhäiseltä takaiskulta.

Ottelu päättyi lopulta 1-1-tasapeliin. Liverpool pitää paikkansa sarjan kärjessä ja WBA pysyy 19. sijalla. Allardyce ei ole hävinnyt manageriuransa aikana kertaakaan Kloppille Liverpoolin kotikentällä.