Uutisoimme viikko sitten, että Manchester United joutui kyberhyökkäyksen kohteeksi. Nyt on paljastunut, että kyberhyökkäys olikin odotettua vakavampi, brittiläinen Daily Mail uutisoi.

Manchester United vakuutteli aiemmin, ettei hyökkäyksestä koitunut suurta haittaa, ja että hyökkäys pystyttiin tunnistamaan ajoissa. Seuran mukaan tilanne on ollut sen verran kontrollissa, ettei hyökkäys ole jarruttanut seuran valmistautumista esimerkiksi pelipäiviin.

Daily Mailin mukaan Manchester United on kuitenkin saanut lunnasvaatimuksia. United kuvaili hyökkäystä aiemmin hienovaraiseksi ammattirikollisten toiminnaksi. Nyt manchesterilaisorganisaatio on tiukan paikan edessä.

Manchester Unitedin nimittäin on syytä pelätä, että sen kannattajien ja kumppanien tietoja on päätynyt rikollisten käsiin. Tällä hetkellä ei tiedetä, mitä Unitedilta on päässyt vuotamaan.

Jos United maksaisi lunnaat, seuraa uhkaisivat 20 miljoonan Yhdysvaltain dollarin eli lähes 17 miljoonan euron sakot, sillä organisaatiota koskevat myös Yhdysvaltain lait. Seura on listautunut New Yorkin pörssiin.

Daily Mail uutisoi myös, että Unitedin kurssi on laskenut kyberhyökkäyksen seurauksena. Vahinkoa pääsee joka tapauksessa aiheutumaan.

Jos käy ilmi, että Unitedilta on todella päässyt vuotamaan asiakkaiden tietoja, seura joutuu maksamaan korvauksia. Tietosuoja-asioita Isossa-Britanniassa valvova ICO eli Information Commissioner’s Office voi asettaa seuran maksamaan 18 miljoonan punnan eli noin 20 miljoonan euron sakot, jos Unitedin tietosuojan katsotaan olleen niin heikko, että tietoja on päässyt vääriin käsiin. United väittää kuitenkin, että näin ei ole käynyt.

Lisäksi Daily Mail kertoo, että seuran työntekijät eivät ole päässeet kirjautumaan sähköpostiinsa tai muille tunnuksilleen kyberhyökkäyksen jälkeen. Seuran mukaan hyökkäys ei ole kuitenkaan estänyt toiminnan jatkumista, ja United huomauttaakin viestinnän jatkuneen ulospäin normaalisti.

On selvää, ettei lunnasmaksun jälkeen olisi mitään takeita, etteivätkö rikolliset siitä huolimatta välittäisi mahdollisesti saamiaan tietoja eteenpäin.

Tilanne on joka tapauksessa erittäin kiusallinen Manchester Unitedille, sillä vaikka seura ei joutuisi maksamaan, aiheuttaa kyberhyökkäys huolta organisaation työntekijöissä ja niissä ihmisissä, joiden tietojen pelätään olevan vaarassa.