Manchester United voitti Manchester Cityn sunnuntaina 2-0 Valioliigassa.

Ederson, Cancelo, Otamendi, Fernandinho (C), Zinchenko, Rodrigo, Gundogan, Foden, Bernardo, Sterling, Aguero

Subs | Bravo, Walker, Jesus, Silva, Mendy, Mahrez, E Garcia

⚽️ @haysworldwide
🔵 #MUNMCI #ManCity

Kotijoukkue oli saada ensimmäisen vaarallisen tilanteen jo ensiminuuteilla, kun Cityn laitapuolustaja Oleksandr Zintšenko syötti huolimattomasti taaksepäin. Pallo lähti suoraan kohti Unitedin Anthony Martialia, mutta Nicolás Otamendi ehti väliin ennen kuin ranskalaishyökkääjä pääsi läpiajoon.

David de Gea joutui ensimmäistä kertaa toden teolla torjuntahommiin kymmenennellä minuutilla, kun Cityn Raheem Sterling yritti ujuttaa kierteisen kudin takakulmaan.

City oli pitkään niskaan päällä, mutta United osoitti vaarallisuutensa vastahyökkäyksissä. Daniel Jamesin ja Martialin laukaukset vain jäivät heppoisiksi.

Puolen tunnin kohdalla Martial kuitenkin osui, kun United yllätti Cityn ovelalla vapaapotkukuviolla. Bruno Fernandes chippasi pallon muurin taakse Martialille, joka laukoi pelivälineen suoraan ilmasta sisään. Ederson Moraes sai näppejään vedon tielle, muttei kyennyt estämään osumaa. 1-0.

1 - Manchester City had just one attempt on United's goal in the first half - their lowest tally in the first half of a Premier League game since October 2018 against Liverpool. Uncharacteristic. #MNUMCI

Avausjaksolla pallonhallinta meni Cityn hyväksi 67-33, mutta vieraat saivat luotua vain yhden maalintekoyrityksen. United loi seitsemän tekopaikkaa ja laukoi maalia kohti kolmesti.

Sergio Agüero toimitti pallon de Gean selän taakse heti toisen puoliajan alussa, mutta osuma hylättiin videotarkistuksen jälkeen paitsion takia.

GOAL

@goal
The offside decision that ruled out Aguero's goal:

#MUNMCI

Hetkeä myöhemmin Edersonille oli sattua järkyttävä moka Cityn maalilla. Brassivahti otti pallon huolimattomasti haltuun ja joutui liukumaan sen turvaan ennen kuin Martial pääsi väliin.

Toinen puoliaika noudatti pitkälti samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin. United iski vastahyökkäyksillä ja City piti palloa, mutta jälkimmäisellä jaksolla vieraiden osuma oli huomattavasti lähempänä kuin ensimmäisellä puolikkaalla.

Raheem Sterlingille pedattiin mainio paikka maalin edustalle 74. minuutilla, mutta englantilaishyökkääjä ei yltänyt palloon. Heti seuraavassa tilanteessa Gabriel Jesus yritti yllättää de Gean maanuoliaisella, mutta espanjalaistorjuja oli hereillä.

City jahtasi kiivaasti tasoitusta, mutta joutuikin poimimaan pallon omasta verkostaan 97. minuutilla. Kenties kauden kehnoimman ottelunsa pelannut Ederson viskasi pallon kiireellä käsistään, mutta peliväline tuli suoraan Scott McTominaylle, joka latasi vastapallon maaliin. 2-0.

United nousi voiton myötä takaisin viidennelle sijalle. Ottelun vähemmän pelannut City jatkaa sarjassa toisena.