Manchester Unitedin hyökkääjä Mason Greenwood on sopinut, että häntä ei kutsuta Englannin maajoukkueeseen ennen ensi vuotta.

Greenwood, 20, debytoi Englannin A-maajoukkueessa syyskuussa 2020 Islantia vastaan mutta hänet lähetettiin kesken maajoukkuekomennuksen kotiin hänen rikottua koronarajoituksia. Sittemmin hän ei ole maajoukkueessa esiintynyt.

Unitedin huippulupaus oli mukana Englannin alustavassa EM-kisajoukkueessa, mutta hän joutui vetäytymään loukkaantumisen takia. Kuluvalla kaudella Greenwood on esiintynyt edukseen seuratasolla, mutta häntä ei ole kutsuttu myöskään syksyn maaotteluihin.

Kun Greenwoodin nimi puuttui myös marraskuun maaotteluihin osallistuvasta ryhmästä, Englannin päävalmentaja Gareth Southgate selvensi, että kyse on pelaajan kanssa tehdystä sopimuksesta.

– Muistaakseni kävimme keskustelun ennen syyskuun leiriä ja pääsimme sopimukseen, kommentoi Southgate Sky Sportsin mukaan.

John McDermott (Englannin jalkapalloliiton tekninen johtaja) ja minä menimme Unitediin ja kävimme hyvän keskustelun Masonin ja hänen perheensä kanssa. Me sovimme, että laitamme tämän käytännössä tauolle ensi vuoteen asti. Jätämme syksyn pelit väliin.

– Siinä on tietysti aina se riski, että muut pelaajat menevät hänen ohi, mutta hän on niin nuori, että hänellä on aikaa.

– Kyse ei ole siitä, että hän ei haluaisi olla kanssamme. Me ymmärrämme tilanteen täysin.

Greenwood on pelannut Manchester Unitedin avauksessa lähes kauden jokaisessa ottelussa ja kiittänyt vastuusta neljällä osumalla ja yhdellä maalisyötöllä.