Liverpool-legenda Jamie Carragher sanoo, että sunnuntain mielenosoitukset eivät johtuneet vain parin viikon takaisesta Superliiga-tapauksesta.

Manchester Unitedin ja Liverpoolin välinen Valioliiga-ottelu oli tarkoitus pelata sunnuntaina Old Traffordilla, mutta kannattajien mielenosoitusten jälkeen peliä jouduttiin aluksi viivyttämään ja lopulta se siirrettiin kokonaan toiselle päivälle.

Unitedin kannattajat osoittivat mieltä seuran omistajia, Glazerien perhettä, kohtaan. Carragherin mukaan sunnuntain tapahtumat eivät kummunneet vain Superliiga-suunnitelmista. Raivo omistajia kohtaan on kytenyt jo pitkään.

– Isoimmat mielenosoitukset on nähty täällä Old Traffordilla ja Arsenalin kotikentällä. Me puhumme jatkuvasti Superliigasta ja [Valioliigan] kuudesta isosta seurasta. Se on selvää, että Manchester Unitedin ja Arsenalin kannattajien tunteissa omistajia kohtaan on kyse jostain isommasta kuin Superliigasta, kommentoi Carragher Sky Sportsille.

[readmore from=Old-Trafford]

– Superliiga ei ole se syy, miksi Manchester Unitedin kannattajat protestoivat näin paljon. On mentävä takaisin siihen, kun he (Glazerit) tulivat ja veloittivat kausikorttilaisia, jos he eivät halunneet mennä liigacupin tai Eurooppa-liigan otteluihin. He vain veivät rahaa kannattajilta.

– Tämä on yksi maailman rikkaimmista seuroista. Mutta Manchester Unitedin menestyksellä maksetaan heidän kiinnelainansa, eikä Manchester United ollut siinä tilanteessa ennen kuin he tulivat seuraan.

– Joten ymmärrän Manchester Unitedin ja Arsenalin kannattajien turhautumisen. Uskon, että tässä on se syy näille mielenosoituksille. Näille kannattajille tässä on kyse jostain isommasta kuin Superliigasta.

– Jokaisen jalkapallokannattajan tulisi tukea heitä. Me emme halua pelien peruuntuvan, kukaan ei halua sitä. Mutta kannattajat ovat turhautuneita seurojensa omistajiin. Kannattajien yhteentuleminen on voimakas ele.

– Minä en voi seistä tässä ja kritisoida Man Unitedin kannattajia. Omat kannattajamme Liverpoolissa tekivät samaa 10 tai 15 vuotta ja marssivat stadionin ulkopuolelle päästäkseen eroon [Tom] Hicksistä ja [George] Gillettistä (entiset omistajat), ja nyt he (Unitedin kannattajat) haluavat nämä ihmiset ulos seurastaan.

– Tapahtuuko se vai ei? Sitä ei kukaan osaa sanoa… Jalkapallolla on iso merkitys tässä maassa, niin myös Manchesterissa. Tämä on rauhallinen protesti, ja omistajat saavat syyttää vain itseään.

– [Mielenosoittajien] joukossa on aina idiootteja, mutta minä olen itse asiassa sitä mieltä, että Unitedin kannattajat toimivat hyvin. He protestoivat, koska he eivät ole tyytyväisiä siihen, mitä seurassa tapahtuu. Aina on yksi tai kaksi ihmistä, jotka menevät liian pitkälle. Aina on joku, joka tekee jotain tyhmää. Sen ei pitäisi dominoida sitä, mitä uutisissa näkyy.

– Tässä ei ole kyse pisteistä. Minä kannatan sitä, että ihmiset protestoivat asioita, jotka eivät ole heidän jalkapalloseurassaan oikein. Me menetimme tänään jalkapallo-ottelun, mutta meidän on hyväksyttävä se. Kannattajat eivät ole iloisia siitä, mitä Glazerit ovat tehneet tälle seuralle viimeisten 10-15 vuoden aikana. Heillä tulisi aina olla oikeus protestoida, ja valtaosa kannattajista tekikin niin oikealla tavalla.