Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær sanoo, että hänen on suojeltava pelaajiaan alkavalta otteluruuhkalta. Norjalaisvalmentajaa ei kiinnosta, mitä muut europeleihin pyrkivät joukkueet ajattelevat siitä, jos hän vaihtaa johonkin otteluun koko avauskokoonpanonsa.

Unitedin oli tarkoitus isännöidä Liverpoolia viime sunnuntaina Valioliigassa, mutta faniprotestien vuoksi ottelu jouduttiin siirtämään. Uudeksi pelipäiväksi valikoitui ensi viikon torstai, mikä tarkoittaa sitä, että United joutuu pelaamaan viisi sarjaottelua 15 päivän sisään, minkä jälkeen sillä on vielä Eurooppa-liigan loppuottelu Villarrelia vastaan kolme päivää myöhemmin.

Solskjærin miehistö on Valioliigassa toisena ilman suurempaa vaaraa kärkinelikon ulkopuolelle tippumisesta. Tulevan otteluruuhkansa aikana se kohtaa kuitenkin esimerkiksi peräkkäisissä peleissä Leicesterin ja Liverpoolin, jotka taistelevat pääsystä Mestarien liigaan. Tiheä ottelutahti saattaa johtaa siihen, että United pelaa Leicesteriä vastaan täysin eri pelaajilla kuin Liverpoolia vastaan.

– Minun on ajateltava pelaajiani, mutta tiedän, että Mestarien liigan paikoista taistelevat joukkueet ajattelevat, että ”tuo ei ole Man Unitedin paras joukkue, nuo eivät ole heidän parhaat pelaajansa”, sanoi Solskjær Goalin mukaan.

– Joku saattaa olla tyytymätön joukkuevalintoihini yhdessä tai kahdessä pelissä. Se saattaa vaikuttaa siihen, kuka pääsee neljänneksi tai Mestarien liigaan. Se ei ole minun ongelmani, se on kaikkien muiden ongelma.

– Voin taata teille, että [yhden pelaajan] on mahdotonta pelata 90 minuuttia tällä tasolla, neljässä Valioliiga-ottelussa kahden torstain välillä. Se tarkoittaa sitä, että meidän on priorisoitava.

– Me haluamme pelata hyvin, mutta en voi ottaa riskejä [loukkaantumisten kanssa], joten minun on kierrätettävä pelaajiani, ja kierrätystä on tapahduttava paljon. Ottelupäivinä tullaan tekemään paljon päätöksiä.

– Toivon vain, että kukaan ei loukkaannu. Se on isoin huoleni.

LUE MYÖS: