Arsenalin legendapelaaja Patrick Vieira uskoo, että lontoolaisseura teki oikean päätöksen palkatessaan Mikel Artetan uudeksi päävalmentajakseen.

Espanjalainen Arteta, 38, lopetti oman pelaajauransa vuonna 2016 Arsenalissa ja siirtyi Manchester Cityyn Pep Guardiolan apuvalmentajaksi. Tykkimiehet pestasi Artetan takaisin palvelukseensa viime joulukuussa annettuaan potkut Unai Emerylle, joka luotsasi lontoolaisia kesästä 2018 lähtien. Emeryn jälkeen joukkuetta valmensi väliaikaisesti Fredrik Ljungberg.

Arteta on kerännyt kehuja ensimmäisistä kuukausistaan Arsenalin peräsimessä. Hänen alaisuudessaan Tykkimiehet on pelannut 15 ottelua, joista se on hävinnyt vain kaksi.

Arsenalin entinen kapteeni, lontoolaisia vuosina 1996-2005 edustanut, Vieira, 43, on myös pitänyt näkemästään.

– Kerran Tykkimies, aina Tykkimies. Olen seurannut heitä koko ajan ja katson heidän pelinsä, kommentoi Vieira Ian Wrightin ja Adidaksen haastattelussa.

– Artetan kohdalla mielenkiintoista on, että hän on tuonut energian takaisin joukkueeseen. Vaikuttaa siltä, että pelaajat pelaavat sekä seuran että managerin eteen, ja se on mielestäni tärkeää.

Vieira oli lehtitietojen mukaan itsekin ehdolla Arsenalin uudeksi käskyttäjäksi. Hän aloitti valmennusuransa Manchester Cityn organisaatiossa ja siirtyi vuonna 2016 Cityn sisarseuran, New York City FC:n, päävalmentajaksi. Vuodesta 2018 lähtien Vieira on luotsannut OGC Niceä.

Vieira pelasi Arsenalissa 392 ottelua. Kuva: Getty Images

Hänellä on yhä suuret haaveet, mutta tällä hetkellä Vieira on tyytyväinen kotimaassaan Ranskassa.

– En todellakaan osaa sanoa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta tämä työ [valmentaminen] on kuin pelaamista.

– Halusin pelata korkeimmalla tasolla, halusin pelata maajoukkueessa, halusin pelata MM-kisoissa, halusin pelata parhaiden pelaajien kanssa ja valmentajana minulla on ihan samanlaisia tavoitteita.

– Haluaisin valmentaa joukkuetta, joka voi voittaa Mestarien liigan.

– Mutta tällä hetkellä Nizza on täydellinen paikka minulle, koska voin saavuttaa tavoitteeni siellä. Seuramme on todella kunnianhimoinen ja se on antanut minulle työkalut valmentajana kehittymiseen. Saan olla osa voittavaa joukkuetta ja valmentaa kovissa kilpailuissa.