José Mourinho on hehkuttanut Tottenhamin kesähankinta Pierre-Emile Højbjergia ”ilmiömäiseksi pelaajaksi” joukkueen voitettua Arsenalin 2-0 sunnuntain Pohjois-Lontoon derbyssä (lue otteluraportti).

Heung-Min Son ja Harry Kane vastasivat ottelun ainoista maaleista, mutta elokuussa noin 16 miljoonalla eurolla Southamptonista hankittu Højbjerg nousi taas suureen rooliin Tottenhamin keskikentällä.

Tanskan maajoukkuemies keräsi ottelussa vyölleen enemmän pallokosketuksia (61), syöttöjä (44), onnistuneita syöttöjä (35), syöttöjä vastustajan kenttäpuoliskolle (15) ja syötönkatkoja (3) kuin kukaan muu Tottenhamin pelaaja.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Squawka

@Squawka
Pierre-Emile Højbjerg's game by numbers vs. Arsenal:

100% take-ons completed
100% aerial duels won
61 touches
8 duels won
8 ball recoveries
5 clearances
3 interceptions
3 fouls conceded
3 fouls won
1 shot

José's warrior. 💪

LUE MYÖS: José Mourinho: Tottenhamin derbyvoitto ei tullut helpolla – ”Haluan onnitella Mikel Artetaa”

Højbjerg, 25, sai dominoivasta esityksestään suuria kehuja Mourinholta, joka onnitteli onnistuneesta pelaajahankinnasta myös Tottenhamin puheenjohtaja Daniel Levyä.

– Pierre on ensinnäkin hyvin fiksu. Hän lukee peliä todella hyvin. Hänestä tulee varmasti jonain päivänä valmentaja, Mourinho kertoi Goalin mukaan lehdistölle ottelun jälkeen.

[readmore from=Tottenham]

– Hän osaa olla myös melkoinen riesa, kun hän kyselee jatkuvasti, miksi teemme tätä ja tätä. Kentällä, hän kuitenkin lukee tilanteet todella hyvin ja pelaajat hänen ympärillään ovat todella kompaktisti kasassa.

– Fyysisesti hän on todella, todella vahva ja teknisesti parempi kuin ihmiset ajattelevat. Joskus ihmiset nimittäin ajattelevat teknisten pelaajien olevan niitä, jotka osaavat potkaista palloa kantapäällä tai tehdä jotain muuta hienoa. Nämä eivät kuitenkaan ole minun sanojani. Nämä sanat ovat valmentajilta 30-40 vuoden takaa.

– Yksinkertaisuus on nerokkuutta. Ja tämä kaveri on niin simppeli kaikessa, mitä hän pallon kanssa tekee. Minusta hän on ilmiömäinen pelaaja. Onnittelut, Levy.

LUE MYÖS: