Tottenham ja Newcastle tasasivat pisteet sunnuntai-iltana, kun ottelu Tottenham Hotspur Stadiumilla päättyi 1-1-tasapeliin kyseenalaisen rangaistuspotkun myötä.

Newcastlen Andy Carroll puski pallon Tottenham-puolustaja Eric Dierin käteen rangaistusalueen sisällä, kun ottelua oli takana lähes 96 minuuttia. Dier oli tilanteessa selin palloa kohden, minkä takia hän ei ehtinyt ottamaan kättään pois puskun tieltä. José Mourinho oli päätöksestä raivoissaan ja marssi tunneliin jo ennen täyttä aikaa.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
FULL-TIME: A stoppage-time equaliser for the visitors sees the points shared at Tottenham Hotspur Stadium.

⚪ #THFC 1-1 #NUFC ⚫

Ottelun avausjakso oli Tottenhamin silkkaa hallintaa. Newcaste-maalivahti Karl Darlow venyi ensimmäisen puolituntisen aikana peräti neljään komeaan torjuntaan, kun hän yritti pitää Harakat mukana taistelussa.

25 minuutin pelin kohdalla maaliverkot kuitenkin heiluivat viimein. Harry Kanen matala keskitys vasemmalta laidalta lipui Newcastle-toppareiden nenän edestä aina takatolpalle saakkaa, mistä Lucas Moura tuikkasi sen tyhjiin Matt Ritchien potkaistessa ohi pallosta.

Tottenhamin paluumuuttaja Gareth Bale pääsi myös TV-kameroihin, kun hän juhli Spursin avausosumaa katsomon puolella. Real Madridista lainattu walesilaishyökkääjä oli kamppailusta sivussa polvivamman takia, joka pitää hänet poissa pelikentiltä vielä muutaman viikon ajan.

Ensimmäinen puoliaika tuli päätökseen Tottenhamin 1-0-johdossa, mutta numerot olisivat voineet olla myös paljon suuremmat. Viime viikonloppuna neljästi onnistunut Heung-Min Son ampui pallon sekä tolppaan että ylärimaan.

Toisella jaksolla Tottenhamin hallinta hiipui hieman, kun Son otettiin pois kentältä – todennäköisesti tiistain Chelsea-ottelua silmällä pitäen.

Kane, Steven Bergwijn ja Erik Lamela laittoivat Darlow’n kuitenkin jatkuvasti koville, puristaen englantilaisvahdista irti yhteensä 11 torjuntaa. Newcastlen 29-vuotias maalivahti oli joukkueensa paras pelaaja, kun vieraiden hyökkäyspään pelajaat eivät tuntuneet saavan mitään aikaan.

Ottelun lisäajalla peli sai kuitenkin vielä yhden dramaattisen käänteen, kun Carroll puski pallon Dierin käteen rangaistusalueen sisällä. Useita minuutteja kestäneen VAR-tarkastuksen jälkeen pallo vietiin pilkulle, josta Callum Wilson laittoi sen Hugo Lloris’n käsien kautta sisään.

Vaikka ottelu jatkui vielä jonkun aikaa, poistui Mourinho äkäisesti kentän laidalta kohti pukukoppeja. Portugalilaisluotsi ei ilmeisesti voinut käsittää VAR:n ratkaisua viedä palloa pilkulle.

Joukkueen maalivahtivalmentaja Nuno Santo kävi päätösvihellyksen jälkeen jututtamassa ottelun erotuomari Peter Bankesia. Hän ei kuitenkaan valituksia kuunnellut, vaan näytti Spursin valmentajalle suoraa punaista korttia. Peli päättyi lukemin 1-1.

Juttua päivitetty 28.9.2020 kello 14:53 – Punaisen kortin ottelun päätyttyä sai Nuno Santo, ei Joao Sacramento.