Liverpool palasi sunnuntai-iltana takaisin voittokantaan, kun Jürgen Kloppin luotsaama miehistö kaatoi Bramall Lanella sarjajumbo Sheffield Unitedin 2-0-lukemin.

Mikäli yllä oleva upotus ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ.

Vauhdikas avausjakso ei maaleja tarjonnut, vaikka maalipaikkoja oli kummallakin joukkueella useampaankin maaliin.

Jo ensimmäisen 20 minuuttisen aikana nähtiin läheltä piti -tilanteita molemmissa päädyissä, mutta sekä Sheffield Utd:n Aaron Ramsdale että Liverpoolin Adrian venyivät kerta toisensa jälkeen pallon eteen.

35. peliminuutilla Sheffield United luuli jo hetken aikaa siirtyneensä johtoon, kun Liverpool-toppari Ozan Kabak sohi pallon omaan maaliin, mutta vieraiden onneksi maali hylättiin tilannetta edeltäneen paitsion vuoksi.

Muutama minuutti myöhemmin Liverpool oli erittäin lähellä siirtyä johtoon juuri ennen puoliaikaa. Roberto Firminolle avautui avopaikka Gini Wijnaldumin laukauksen paluupallosta, mutta brassihyökkääjä lähti jostain kumman syystä hakemaan vielä syöttöä Sadio Manélle ja tilanne kuivui kokoon.

5 - Aaron Ramsdale made five saves in the first half against Liverpool - the most he's ever made in the first half of a Premier League game. Impenetrable.

Heti toisen jakson alussa Liverpool avasi maalihanat. Trent Alexander-Arnoldin oikealta lähettämä keskitys kimposi Firminon kautta Curtis Jonesille, joka laukoi kauden ensimmäisen valioliigamaalinsa. 0-1.

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
⚽️ Curtis Jones scores his 2nd PL goal & 1st away from home - at 20 years & 29 days, he is Liverpool's youngest away PL scorer since Raheem Sterling (20 years & 18 days), v Burnley in Dec 2014

Liverpoolin johto oli lähellä tuplaantua hetkeä myöhemmin. Mané pääsi nokikkain Ramsdalen kanssa ja siirsi pelivälineen maaliin, mutta senegalilainen oli tilanteessa paitsioasemassa.

Tunnin kohdalla Sheffield Unitedin skottihyökkääjä Oliver McBurnie pääsi puolittain läpiajoon, mutta Kabak pääsi viime hetkillä väliin eikä tilanne tulostaululla muuttunut.

Lähes välittömästi edellisen tilanteen jälkeen tapahtui toisessa päässä. Firmino osoitti pallotaituruuttaan rangaistusalueen sisällä, pujotteli itsensä vetopaikkaan ja laukoi kimmokkeen kautta Liverpoolin kahden maalin karkumatkalle. 0-2.

Lopulta Kean Bryanin omaksi maaliksi merkitty osuma oli samalla historiallinen. Se oli nimittäin Liverpoolin seurahistorian 7000. maali Englannin pääsarjatasolla. Liverpoolin edellä kaikkien aikojen maalitilastossa on ainoastaan paikallisvastustaja Everton, joka on tehnyt 7108 maalia.

⚽️ Most goals in English top division history
7,108 Everton
7,000 LIVERPOOL
6,955 Arsenal
6,687 Aston Villa
6,629 Manchester Utd

Liverpool loi ottelun loppupuolella vielä useita maalipaikkoja, mutta ei onnistunut enää lisäämään johtooan. Lähimpänä maalintekoa oli Valioliigan maalipörssiä johtava Mohamed Salah, joka laukoi täysin tyhjästä maalista ohi.

Voitollaan Liverpool katkaisi neljän ottelun tappioputkensa Valioliigassa ja kavensi piste-eron neljänteen sijaan kahteen pisteeseen. Sheffield United jatkaa Valioliigan jumbona ja joukkueen putoaminen näyttää jälleen entistä todennäköisemmältä. Joukkue on kerännyt kauden 26 ottelustaan ainoastaan 11 pistettä ja piste-ero putoamisviivan paremmalle puolelle on nyt jo 15 pistettä.