Kauden ensimmäisessä Chelsean ja Arsenalin välisessä derbyssä huomio kiinnittyy isäntien Cesc Fàbregasiin, joka kohtaa ensimmäistä kertaa lähtönsä jälkeen entisen seuransa. Viime kerralla Tykkimiehet murskattiin Stamford Bridgellä 6-0-lukemin. Onko Arsenal toipunut maaliskuun romahduksestaan?

Poissaolot

Chelsea

Didier Drogba (loukkaantuminen)
Ramires (loukkaantuminen)

Arsenal

Mikel Arteta (loukkaantuminen)
Aaron Ramsey (loukkaantuminen)
Yaya Sanogo (loukkaantuminen)
Nacho Monreal (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Mathieu Debuchy (loukkaantuminen)
Olivier Giroud (loukkaantuminen)
Serge Gnabry (loukkaantuminen)
Theo Walcott (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

Chelsea

Sporting Lissabon-Chelsea 0-1 (Mestarien liiga)
Chelsea-Aston Villa 3-0 (Valioliiga)
Chelsea-Bolton 2-1 (Liigacup)

Arsenal

Arsenal-Galatasaray 4-1 (Mestarien liiga)
Arsenal-Tottenham 1-1 (Valioliiga)
Arsenal-Southampton 1-2 (Liigacup)

Edellinen keskinäinen ottelu

Chelsea-Arsenal 6-0 (22.3.2014, Valioliiga)

Arvio

Arsenalilla ei jäänyt joukkueiden edellisestä kohtaamisesta mitään jossiteltavaa Chelsean murskattua joukkueen 6-0-lukemin. Vastaavaa selkäsaunaa tuskin tällä kertaa nähdään, sillä Tykkimiehet ovat ottaneet varmasti virheistään opikseen.

Chelsea ei ole hävinnyt tähän mennessä yhtäkään ottelua. Ainoa pistemenetys on tullut Manchester Cityä vastaan. Myöskään loukkaantumisia Bluesilla ei juurikaan ole. Ainoastaan Didier Drogba ja Ramires ovat sivussa derbystä.

Chelsean kesän hyökkääjähankinta Diego Costa on tehnyt tähän mennessä vakuuttavaa jälkeä. Espanjalainen on tehnyt kahdeksan maalia kuudessa pelaamassaan Valioliiga-ottelussa ja jäänyt ilman osumaa vain yhdessä pelissä.

Koska vastassa on Arsenal, Costaa enemmän huomio kiinnittyy toiseen espanjalaisvahvistukseen Fàbregasiin. Barcelonasta Bluesiin kesällä siirtynyt pelaaja kasvoi Tykkimiesten akatemiassa ja Arsène Wenger teki hänestä tähden. Rakkaan seuran kohtaaminen tulee olemaan tunteikas hetki Bluesin keskikenttäpelaajalle, jonka syöttöprosentti on ollut alkukaudesta koko joukkueen paras (90.1%).

Arsenalin Mestarien liigan ottelu keskiiviikkona Galatasarayta vastaan oli todella vakuuttava esitys joukkueelta. Gunners murjoi turkkilaisseuran 4-1-lukemin ja Danny Welbeck teki uransa ensimmäisen hattutempun. Valioliigassa Arsenal on toistaiseksi ilman tappioita, mutta tasapelejä on tullut useampi. Sarjataulukossa Tykkimiehet ovat viidentenä kuusi pistettä Chelseaa perässä.

Arsenalin pahimmat poissaolot sijoittuvat keskikentälle. Mikel Artetan ja Aaron Ramseyn loukkaantumiset vievät runsaasti syöttö-osaamista pelinlukutaitoa joukkueesta, mikä saattaa vaikeuttaa tilanteiden luomista.

Arsenalin hyökkäyspelissä huomio kiinnittyy väistämättömästi Welbeckiin. Englantilaishyökkääjä on päässyt Tykkimiehissä pelaamaan kärkipelaajana, mikä on näkynyt miehen peliesityksissä esimerkiksi keskiviikon hattutempun muodossa. Manchester Unitedissa Welbeck joutui usein laidalle muiden hyökkääjien ollessa häntä laadukkaampia. Arsenalissa englantilainen on joukkueensa ainoa vaihtoehto, joten vastuu maalinteosta on lähes yksin hänen harteilla.

Arsenal lähtee todennäköisesti tällä kertaa otteluun varovaisemmalla otteella, sillä viime kertainen pohjanoteeraus halutaan kaikin keinoin välttää. Lisäksi Chelsea on tämän hetken kovakuntoisin joukkue, joten virheisiin ei ole varaa.

José Mourinhon valmentama Chelsea hakee tuskin tällä kertaa tasapeliä Manchester Cityn noustua Aston Villan voitettuaan kahden pisteen päähän. Arsenalin puolustus ei ole paljoa muuttunut viime kaudesta ja maaliskuun murskajaiset ovat varmasti vielä hyvin Mourinhon muistissa.

Itse ottelusta tulee tällä kertaa vähämaalinen ja tasainen. Arsenalin hyökkäyspeli saattoi toimia Galatasarayta vastaan, mutta Chelsean tiivistä puolustuslinjaa tuskin ohitetaan montaa kertaa. Mourinholle taas hyvä tulos on kaikkein tärkeintä, joten yltiöpäiseen hyökkäämiseen tuskin Chelseakaan ryhtyy. Bluesin ykköskärki Costan huippuvire ja kotietu antavat kuitenkin kokonaisuudessa paremmassa iskussa olevalle Mourinhon miehistölle etulyöntiaseman.

Chelsea voittaa 1-0.