Swansea-manageri Garry Monk väittää Victor Mosesin kalastaneen Stoken tasoitukseen johtaneen rangaistuspotkun. Monkin miehistö hävisi eilen vieraissa Pottersille 1-2-lukemin.

Swansealle ottelu oli jo viides ilman voittoa. Monk kuvailee BBC:lle antamassaan haastattelussa Mosesia huijariksi. Walesilaisseuran manageri kritisoi myös kovin sanoin ottelun erotuomaria Michael Oliveria.

– Erotuomarin päätös antaa rangaistuspotku oli todella kuvottava päätös. Hänen pitäisi olla ammattituomari korkeimmalla tasolla. Oliver oli ainoa, jonka mielestä tilanteesta piti tuomita rangaistuspotku. Mosesin sietäisi hävetä tuollaista sukeltamista.

– Itse en pystyisi tuossa tilanteessa mennä kotiin näyttämään naamaani perheelleni. Mosesin pitäisi saada tästä kova rangaistus. Jos oma pelaajani olisi tehnyt saman, hän ei pelaisi seuraavassa ottelussa.

Monk kertoo myös lähettäneensä tuomaripäällikkö Mike Rileylle DVD:n tilanteesta. Swans-luotsi on pettynyt ettei ole saanut vastausta.

– Lähetin DVD:n kirjeessä, mutta Riley ei ole ottanut yhteyttä. Hän ei selvästi kuuntele, joten minun täytyy mennä hänen yläpuolelleen. Toivottavasti saan vastauksia.

Tuomarilautakunta PGMO:n mukaan Riley ei ole vastaanottanut minkäänlaista DVD-levyä.

– Mike ei ole saanut minkäänlaista kirjettä tai DVD:tä. Mekään emme ole tietoisia niistä, lautakunta ilmoitti.

Stoke-manageri Mark Hughes ei hyväksy Monkin kommentteja.

– Kuulin Monkin kutsuvan pelaajaani huijariksi, enkä voi hyväksyä sitä. Hän on tietenkin tällä hetkellä tuohtunut, mutta joskus sinun täytyy ptää kieli kurkussa. Ehkä se tulee Monkillekin kokemuksen mukana.

Toimittajan sana

Monkin kannattaisi hillitä paremmin itsensä, sillä näistä kommenteista koituu yleensä vain haittaa. Toki Moses saattoi tilanteessa sukeltaa, mutta nigerialaisen arvosteleminen julkisesti saattaa tuottaa Swansea-luotsille vain lisää harmia. Ennen vastaavanlaisista kommenteista on tullut toimitsijakieltoja, joten voi olla, että Monkiaki odottaa katsomokomennus.