Fulham-Derby

Fulhamin hyvä alku Craven Cottagella ei riittänyt jatkopaikkaan. Derby kiri kahden maalin takaa ohi ja marssi jatkoon ylivoimaisin 2-5 lukemin.

Fulham hallitsi ottelun alkua.Mökkiläisten avausmaali syntyi 27. minuutilla, kun 18-vuotias ranskalaishyökkääjä Moussa Dembélé siirsi joukkueensa johtoon. Ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla Dembélé osui toistamiseen ja Fulham johti 2-0. Chris Martin kavensi vielä ennen taukoa rangaistuspotkusta, joten toiselle puoliskolle lähdettiin Fulhamin 2-1-johdossa.

Toisella puoliajalla Derby teki Fulhamista hakkelusta. Mökkiläisten alamäki alkoi Johnny Russellin tasoituksesta. 54. minuutilla Simon Dawkins ampui vieraat johtoon. Kahdeksan minuuttia tästä Derby osui jälleen. Tällä kertaa asialla oli Jeff Hendrick.

2-4-lukemat eivät riittäneet nälkäiselle pässilaumalle. 65. minuutilla Dawskins viimeisteli illan toisensa ja naulasi loppulukemiksi 2-5 Derbyn eduksi.

Liverpool-Swansea

Liverpoolin jatkopaikka viidennelle kierrokselle ratkesi vasta viimeisellä hetkellä. Swansea johti Marvin Emnesin osumalla 86. minuutille saakka. Reds nousi tuolloin tasoihin Mario Balotellin ensimmäisellä maalilla brittikentillä.

Swansean tilanne synkkeni lisäajan toisella minuutilla Federico Fernandezin ulosajon myötä. Liverpoolin voittomaali syntyi neljä minuuttia myöhemmin. Gerhard Tremmel torjui vapaapotkun huonosti, ja Dejan Lovren pääsi puskemaan pallon Swansean verkkoon. Liverpool siis jatkoon lukemin 2-1.